Sport
Læsetid: 5 min.

Diego Simeone: Fodbolden er hans teater, og reglerne er hans tricks

Atlético Madrids træner, Diego Simeone, er en modig mand, der pisker sit hold til sejr – og anklages for at se stort på reglerne. Men måske er alt det ufine bare en del af fodbolden, som de andre hold ikke mestrer lige så godt som ’Atleti’
Atléticos træner, Diego Simeone, leder under sit kaldenavn, Cholo, underhundene fra hovedstaden, der slås mod de privilegerede fra den anden side af floden, Real Madrid.

Atléticos træner, Diego Simeone, leder under sit kaldenavn, Cholo, underhundene fra hovedstaden, der slås mod de privilegerede fra den anden side af floden, Real Madrid.

Ander Gillenea/AFP/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
25. juni 2022

Kvartfinalen i dette års Champions League mellem Atlético Madrid og Manchester City, onsdag den 13. april 2022, endte ikke kønt. City var videre, og følelserne fik som så ofte før frit løb. Atléticos Stefan Savic og Citys Jack Grealish langede ud efter hinanden i spillertunnelen. Koke Resurrección, Atléticos kaptajn, hævdede, at Citys spillere havde kastet sig i græsset med vilje og trukket tiden, hvorefter en sværm af City-spillere straks omringede Koke og råbte og gestikulerede. Diego Simeone, Atléticos argentinske træner, klappede ud mod City-fansene på stadion.

Var det ikke satirisk, og havde han ikke lavet den slags provokationer mange gange før?

»Jeg klappede bare ad publikum. Det gør man jo,« svarede Simeone på det efterfølgende pressemøde.

Atlético Madrid er rendyrket machismo. De er underhundene fra hovedstaden, der hele tiden slås mod de privilegerede fra den anden side af floden, Real Madrid.

Diego Simeone begyndte som træner i Atlético helt tilbage i 2011. I sig selv en bedrift i en tid, hvor trænere ligesom stjernespillere hyppigt krydser klub- og landegrænser. Fansene kalder ham cholo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her