Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Jørn Fine var ’Mainframemanden’ med de ti tusinde bøger

Jørn Fine var it-specialist, dengang en computer fyldte en gymnastiksal. Hans karriere bragte ham rundt i verden, men fordybelsen fandt han i den klassiske musik og i sin store bogsamling
Jørn Fine sammen med sin anden kone, Inger Sebens-Fine.

Jørn Fine sammen med sin anden kone, Inger Sebens-Fine.

Privatfoto

Moderne Tider
11. juni 2022

Allerede som teenager havde Jørn Fine en forkærlighed for den klassiske musik. Ofte cyklede han fra hjemmet i Herlev ind til København for at høre klassiske koncerter på Det Kongelige Teater. Han både sang i kor, spillede blokfløjte, og senere i livet begyndte han også til violinspil. Interessen kom naturligt til ham, for han voksede op i et hjem med musik, hvor hans mor spillede klaver.

Faren var direktør i en stor entreprenørvirksomhed og en dygtig matematiker, og fra ham fik Jørn Fine en interesse for tal, der senere ledte ham mod det spirende it-område. Og netop kendskabet til computersystemer skulle blive definerende for Jørn Fines liv og karriere.

F-16-specialist

Jørn aftjente først sin værnepligt i Søværnet, og derefter tog han en uddannelse som it-specialist i Flyvevåbnet. Her fik han en vigtig rolle, efter at Danmark i 1975 blev et af de første lande til at anskaffe sig F-16-fly: I det, der i pressen blev kaldt »århundredets våbenhandel«, købte Danmark 58 F-16-fly for 2,4 milliarder kroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her