Den bæredygtige investeringsskole
Læsetid: 4 min.

Lær at spotte greenwashing, når du kaster dig ud i bæredygtige investeringer

Den gode nyhed er, at markedet bugner med muligheder for at investere bæredygtigt. Den dårlige er, at det kan være svært at navigere rundt i alle tilbuddene, og de er bestemt ikke alle sammen lige grønne
Den gode nyhed er, at markedet bugner med muligheder for at investere bæredygtigt. Den dårlige er, at det kan være svært at navigere rundt i alle tilbuddene, og de er bestemt ikke alle sammen lige grønne

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
25. juni 2022

Velkommen til Informations bæredygtige investeringsskole. Find de tidligere lektioner her.

Det knopskyder med initiativer, platforme og produkter for bæredygtige investeringer, og der findes snart ikke den bank eller pensionskasse med respekt for sig selv, der ikke også har et særligt udviklet tilbud til dem, der gerne vil investere deres penge i en mere bæredygtig fremtid.

Det er fedt, men det kan også være ret forvirrende. Bare fordi nogen kalder noget bæredygtigt, flugter det ikke nødvendigvis med dit syn på bæredygtighed, og der er desværre en del greenwashing derude, hvor det, der ser grønt ud på overfladen, ikke nødvendigvis er det, når man kigger ned i porteføljen.

Der findes selvfølgelig en regulering af markedet, så det ikke bliver ren wild west, hvor selv de sorteste af de sorte investeringer bare kan tage en grøn hat på. Og nogle af de vigtigste krav skal du introduceres for nu. De skal nemlig hjælpe dig med at navigere mellem produkterne, men er ikke nødvendigvis så retvisende, som man kunne håbe. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her