Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: På stamstedet kaldte de ham Hemingway

Frantz Ole Petersen havde ekspertviden om alt fra geologi til god vin og fynsk malerkunst – og han delte hellere end gerne ud af den. Han havde en dionysisk tilgang til livet og huskede at more sig ved siden af sit virke som speciallæge
Frantz Ole Petersen levede som single det meste af sit liv. En dag mødte han Inge på Café Sankt Gertrud i Odense. De to blev først venner og siden kærester, og de var sammen i de sidste otte år af hans liv.

Frantz Ole Petersen levede som single det meste af sit liv. En dag mødte han Inge på Café Sankt Gertrud i Odense. De to blev først venner og siden kærester, og de var sammen i de sidste otte år af hans liv.

Privatfoto

Moderne Tider
18. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I sommeren 1956 gik tre unge mænd lange aftenture på Hornbæk Strand – en af dem var Frantz Ole Petersen. De kom alle fra gode familier, og de opholdt sig om sommeren hos Frantz’ morfar og mormor, hvor de på et loft læste til studentereksamen.

Men det var i pauserne fra studierne – ved gåturene på stranden – at de virkelig udfordrede hinanden og dyrkede deres fælles interesse, naturen.

Frantz vidste alt om geologi og kunne fortælle de andre indgående om de sten, de fandt. Han var en fremragende fortæller – senere fik han tilnavnet Hemingway på sit lokale stamsted, fordi han altid havde en historie mere i ærmet. Vennen Hans Jørgen kunne fortælle de andre om fuglelivet, og Werner var fantastisk til botanik. Den sommer blev de tre enige om at lave en forening, hvor de selv og andre skulle holde foredrag for hinanden.

De kaldte den Stoicheia – det græske ord for elementerne. Altså: vand, luft, ild, jord.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her