Satire
Læsetid: 4 min.

Test dig selv: Kan du finde rundt i de mange partier og deres politik?

Der er trængsel i dansk politik. Se, om du ved, hvad de 14 opstillingsberettigede partier står for
Der er trængsel i dansk politik. Se, om du ved, hvad de 14 opstillingsberettigede partier står for

Steen Brogaard, Alternativet og Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix. Grafisk bearbejdning: Jesse Jacob

Moderne Tider
10. juni 2022

Der er opbrud i dansk politik. Nye partier er de seneste år piblet frem som karse på et fugtigt stykke vat, og Mette Frederiksen (S) sagde grundlovsdag, at hun er villig til at danne en regering hen over midten – og dermed har hun sat gang i en bogstavleg så avanceret, at selv Lars Løkke Rasmussen (M) må rode sig i håret. Mange af partierne minder til forveksling om hinanden, og der er trængsel både til højre, til venstre og i midten. Nu får du muligheden for at teste, om du kan skille skidt fra kanel i dansk politik. Vi har samlet 14 citater fra partiprogrammerne, et fra hvert af de opstillingsberettigede partier. Se, om du kan gætte partiet bag!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Katrine Damm

"Dit resultat: 10 / 14

Du kender partierne ud og ind!
Sådan! Du kan i den grad skille skidt fra kanel, og Ceylon-kanel fra kassiakanel for den sags skyld. I et stadigt mere uoverskueligt partilandskab er der brug for folk som dig til at skære igennem – måske kan du blive politisk kommentator på TV 2 News?"

Hold da op - takker ærbødigst ;)

Meeen så var det nu heller ikke sværere... ;)

Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Jo, jeg fik kun 9! ;-)

Flemming Jensen

Det er uhyggeligt, at vi skal have 179 folkevalgte i Tinget. Ligeså mange djøfere skal der til for, at forklare og rådgive de samme 179, hvordan verden hænger sammen. Spærregrænsen bør hæves til 5 procent som i Tyskland. Det er at sjofle med skatteydernes penge og der går simpelthen for meget bullshit i administrationsapparatet. Hvor svært kan det være at administrere knapt 6 millioner mennesker.