Interview
Læsetid: 3 min.

»Centralbankerne har gang i en ekstremt svær balanceøvelse med voldsomme konsekvenser, hvis de træder forkert«

Vi skal forberede os på lavere vækst i år og stor risiko for recession i 2023, lød det i denne uge fra Den Internationale Valutafond. Hos pensionsselskabet Velliv har man blandt andet solgt ud af aktier for at gøre sig mest robust i en økonomisk usikker tid, fortæller porteføljechef Charlotte Strunk Hansen
Cheføkonom Pierre Olivier Gourinchas meddelte tirsdag, at Den Internationale Valutafond sænker forventningerne til den globale økonomi

Cheføkonom Pierre Olivier Gourinchas meddelte tirsdag, at Den Internationale Valutafond sænker forventningerne til den globale økonomi

Olivier Douliery

Moderne Tider
30. juli 2022

– I forvalter i Velliv 300 milliarder af danskernes pensionskroner, og for nylig kunne man i Børsen læse, at I på grund af de forværrede økonomiske udsigter har solgt ud af aktier. Hvordan hjælper det konkret jeres kunder i forhold til faren for recession?

»Først og fremmest er det en meget lille del af vores aktieportefølje, vi har solgt fra og allokeret ind i en anden strategi, som vi vurderer klarer sig bedre under de økonomiske udsving, vi ser lige nu. Det er ikke nogen stor forandring, vi laver, men en lille justering for at få en mere robust portefølje, der bedre kan stå imod de grimme økonomiske scenarier, vi ser ind i.«

– Hvad er det for en type aktier, I skiller jer af med?

»Det har bare været et bredt udsnit. Vi har ikke siddet og valgt specifikke sektorer eller virksomheder fra. Vi har, lige siden krigen i Ukraine brød ud, set ind i en usikker og dyster tid, og nu hvor Rusland bruger gassen som økonomisk våben mod Europa, har vi vurderet, at det er nødvendigt med en lidt mere robust portefølje, som står lidt bedre imod, når aktierne går op og ned.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

fin egenfeldt

Det nævnes at situationen kan forhindre folk i at bo på så mange m2. Men det nævnes som en negativ ting. Hvornår mon den økonomiske tænkning fatter at vækst i den form vi har kendt til skal ændres til en ny form for vækst til en vækst i medmenneskelige værdier. De måles ikke i kr., m2, kg., HK., km/timen. Om en sådan form for vækst kan inkluderes i modellerne må økonomerne afgøre. Hvis ikke vil modellerne bryde sammen af sig selv. Et sådant kaos er historisk kendt i flere scenarier. Men ikke i en så omfattende form som i dag er i sigte.

Jeppe Theodor Lindholm

Før vi fik finanskrisen, havde vi rentegaranti på vores arbejdsmarkedspensioner.

Jeppe Theodor Lindholm

Den gang var der heller ikke dyrt betalte porteføljechef eller andet "moderne" som almindelige mennesker skulle betale for. Det "moderne" borgerligt opfundne Danmark har kun til formål at trække penge ud af bunden af samfundet og kanaliserer dem op til de velhavende. Vi har ikke set andet siden starten af 00'erne.

Hvor længe skal den blå løgn have lov til at fortsætte?