Essay
Læsetid: 13 min.

I det nye Rusland har alle det fint, så længe de ikke selv tvinges i skyttegravene

Efter fem måneders krig er russerne ved at rykke videre. Det gælder både tilhængere og modstandere af Putin. En tilpasningsproces er begyndt, for alle har brug for at overleve, både materielt og psykologisk
I Moskva er det ikke til at mærke, at Rusland er et land i krig. Og i en undersøgelse fra juni mener halvdelen af russerne, at de vestlige sanktioner potentielt kan styrke landet.

I Moskva er det ikke til at mærke, at Rusland er et land i krig. Og i en undersøgelse fra juni mener halvdelen af russerne, at de vestlige sanktioner potentielt kan styrke landet.

Natalia Kolesnikova

Moderne Tider
23. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Er Rusland et land i krig? Besøger man Moskva eller den russiske provins denne sommer, er der ikke meget, der tyder på det. Russerne lever deres sædvanlige liv, og økonomien fungerer fortsat. Der er ikke mangel på forbrugsgoder, og indtil videre går det meget godt med den såkaldte parallelimport fra tredjelande, som russiske importører nu har grebet til for at omgå Vestens sanktioner. Kun inflationen er for hårdnakket at få bugt med – lige nu anslås den at ramme et årligt niveau på 16 procent. Samtidig virker russerne ikke overdrevent bekymrede over, hvad der sker bag deres vestlige grænse – i al fald ikke, når man spørger dem.

Ifølge meningsmålinger fra det uafhængige Levada Center i juni ser befolkningen ikke ud til at være synderligt bekymret over konfliktens økonomiske konsekvenser: Halvdelen af ​​de adspurgte ser endda en chance for, at sanktionerne kan styrke landet og stimulere udviklingen, mens 25 procent ikke forventer, at sanktionerne vil påvirke væksten negativt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Nogle køber sig en ny bil, hvis deres søn bliver dræbt i krigen:
https://www.youtube.com/watch?v=hGZKD9eBoZw&ab_channel=TheTelegraph

Olaf Tehrani

Glimrende essay. Tak for det!