Klumme
Læsetid: 4 min.

Den sommer, jeg fløj til Saudi-Arabien og reddede prinsesse Sultana

I juli 2003 lærte jeg både at lytte tålmodigt til hooligans, og at man skal holde fingrene fra andres palleløfter. Men det største var alligevel de indre flyveture til eksotiske destinationer 
Som 16-årig lagerarbejder erfarede Ida Nyegård Espersen, at ledige stole i en kantine faktisk sjældent er ledige

Som 16-årig lagerarbejder erfarede Ida Nyegård Espersen, at ledige stole i en kantine faktisk sjældent er ledige

Privatfoto

Moderne Tider
30. juli 2022

Jeg aner ikke, hvordan vejret var den sommer, for jeg var ikke i nærheden af naturligt lys i dagtimerne. Transportvirksomheden Frode Laursen i Hørning havde ansat mig som sommervikar på lageret, hvor jeg skulle pakke små chipsposer i papkasser. 

For at dokumentere den effektive arbejdstid skulle man ved ankomst, pause og afgang stemple et personligt papkort i en klippemaskine, hvilket var herligt konkret for en 16-årig som mig. Men derudover var lagerhallerne bygget op omkring et system af uigennemskuelige hierarkier.

Truckførerne var hallernes konger, så meget forstod jeg. Resten var kompliceret. I mine utrænede øjne var alle røde palleløftere ens, og allerede en af de første arbejdsdage blev jeg passet op af en chef i rød Frode Laursen-T-shirt (beklædning med høj status, som ikke var sommervikarer forundt). Chefen forklarede med alvorlig mine, at jeg ikke skulle rende rundt og stjæle andres palleløftere. Heller ikke selv om der stod ti uberørte palleløftere på rad og række. Okay.  

Det samme gjaldt bestemte stole i frokoststuen, erfarede jeg – stolen var måske fri, men man gjorde klogt i at forstå, at den ikke var rigtigt fri.  

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Danny Hedegaard

God artikel om en spændende virksomhed der stadig eksisterer.

Men en historie, kultur og holdninger der er et besøg værd på deres hjemmeside:

Frode Lauersen
https://frode-laursen.com/

Journalisten burde egentlig genbesøge virksomheden og skrive en artikel om den.

Det er absolut sundt at opdrage børn og unge til i en tidlig alder, at tjene egne penge.
Og at forstå pengenes værdi, gennem egen indsats.

I stedet for kun at få lommepenge hjemmefra.

Selv arbejdede jeg på en fiskefabrik i Hanstholm:-)

Venlig hilsen
Danny Hedegaard