Fodbold
Læsetid: 6 min.

Henning Jensen var den kolde nordbo, der gav Real Madrids fans et show for deres penge

Henning Jensen var en fodboldengel – og ingen har siden svævet som ham
’Fodboldenglen’ Henning Jensen med sit berømte mål på Wembley Stadion den 3. januar 1973.

’Fodboldenglen’ Henning Jensen med sit berømte mål på Wembley Stadion den 3. januar 1973.

Pa/PA Images/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
3. september 2022

AGF var en hårsbred fra at vinde det danske mesterskab i 1982. Ikke så underligt, for året før var »den lille Henning fra Nørresundby« vendt tilbage til aarhusiansk fodbold efter en beundringsværdig karriere i flere internationale klubber.

Borussia Mönchengladbach, Ajax Amsterdam og landsholdet havde alle nydt godt af Henning Jensens måløje. Og fra 1976 til 1979 som den første af foreløbig tre danskere – Real Madrid.

I begyndelsen af 1980’erne var Danmark lige så langsomt ved at blive en professionel fodboldnation, og i AGF var Jensen flankeret af andre koryfæer som John Stampe, Kim Ziegler og Frank Olsen. Energien var der ikke noget galt med, men Jensen kunne ikke længere løbe lige op med de rappeste på banen.

Sansen for den målgivende aflevering, som nok kunne afstedkomme måben og jubel på det aarhusianske stadion, havde den erfarne jyde dog stadig mere end intakt. Jensen sluttede, hvor det hele begyndte. I Nørresundby Boldklub. Det var næsten for beskedent til at være sandt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her