En gammel kending
Læsetid: 10 min.

Med inflation, energikrise, tørke og krig er der valgtemaer nok – så hvorfor skal vi igen diskutere udlændinge?

Stadigt færre danskere synes, at udlændingepolitik er et vigtigt emne. Men de vælgere, som svinger imellem blokkene, stemmer typisk på et parti med en skarp udlændingeprofil. Derfor er emnet blevet bragt tilbage på dagsordenen, vurderer eksperter
Med Bandepakke IV er Mette Frederiksen og Socialdemokratiet med til at genantænde den udlændingedebat, som ellers har været på vågeblus i de seneste år.

Med Bandepakke IV er Mette Frederiksen og Socialdemokratiet med til at genantænde den udlændingedebat, som ellers har været på vågeblus i de seneste år.

MADS CLAUS RASMUSSEN

Moderne Tider
27. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Navnet siger det nærmest i sig selv. Bandepakke IV, som regeringen tirsdag i denne uge præsenterede på Marienborg, byder ikke på grundlæggende politiske nybrud, men er først og fremmest en fortsættelse af tidligere tiders – og tidligere regeringers – hårde linje over for bandekriminalitet og udlændinge.

»Selv om langt de fleste borgere lever i respekt for de værdier og det fællesskab, Danmark bygger på, så er der også nogle, der ikke kan finde ud af det,« sagde statsminister Mette Frederiksen (S).

Og selv om hårdere straffe naturligvis rammer alle, så blev der ikke lagt skjul på, hvem tiltagene i virkeligheden handlede om, nemlig: »De unge mænd med ikkevestlig baggrund.«

De er med statsministerens ord »voldsomt overrepræsenteret« i kriminalitetsstatistikkerne og i fængslerne.

»Det er ikke dem alle, men der er for mange, som rent ud sagt ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt,« sagde hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Når man satser på at vinde fra de 13% af vælgerne som anser emnet udlændingeproblematiseringer som vigtigt,
risikerer S så ikke at miste op til flere % af de vælgere, som finder andre emner væsentligt vigtigere?

Klimaudviklingen er ikke sat på standby.
Psykiatriens udfordringer heller ikke.
Sundheds-udfordringen heller ikke.
Fattigdommen stiger sammen med inflationen.

Udlændingespørgsmål igenigen. Hold nu op!

Peter Meyling, Ete Forchhammer , Peter Mikkelsen, Maia Aarskov, Jane Nielsen, fin egenfeldt, Alvin Jensen, Svend Erik Sokkelund, Jacob O, Rolf Andersen, John Andersen, Arne Albatros Olsen, Kim Øverup, Poul Søren Kjærsgaard, Steffen Gliese, Herdis Weins, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Morten Jensen, Eva Schwanenflügel, Klaus Ipsen, Carsten Munk og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Frederik Schwane

At forsøge at dreje valgkampen over i at handle om udlændinge, handler om at komme tilbage til komfortzonen, hvorfra de sidste mange valgkampe har foregået: Alle kender deres roller i denne kamp, alt hvad der bliver sagt er blevet sagt 1000 gange før og det er "kun" en minoritet af den danske befolkning, der herigennem bliver udstillet og udskammet. Et trygt sted at være.

Alternativet er meget mere problematisk for politikerne - her vil de virkelig være på gyngende grund og udstille deres mangel på resultater indenfor klima, løngabet for "kvindejobs" og det dermed haltende sundhedsvæsen osv osv.

Ete Forchhammer , Peter Mikkelsen, Jane Nielsen, fin egenfeldt, Alvin Jensen, Jacob O, Rolf Andersen, Søren Lind, Arne Albatros Olsen, Kim Øverup, Poul Søren Kjærsgaard, Steffen Gliese, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Mads Troest, Eva Schwanenflügel, Klaus Ipsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
fin egenfeldt

Den generelle polarisering af samfundet er det egentlige problem. Bandepakke 4 bidrager til polarisering. Den fjerner også fokus fra andre polariseringsområder f.eks. rig/fattig; uddannet/uuddannet; marginaliserede(psykisk belastede)/veltilpassede; rådrift på natur + klimaødelæggelse/mådehold; etc

Det er som vores politiske system ikke magter at forholde sig til de faktiske problemer, det er skræmmende!

Ete Forchhammer , Peter Mikkelsen, Jane Nielsen, Alvin Jensen, Svend Erik Sokkelund, Jacob O, Rolf Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Steffen Gliese, William Kern, Herdis Weins, Ruth Sørensen, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Lene Basballe, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Hvis vi vælgere så måske også kunne finde et fokus ,nemlig at stemme på det parti som vil sikre flest mennesker generelt uden nødvendigvis at hjælpe mig!
Det hjælper jo heller ikke at stramme en lovgivning, hvis domstole m.v. ikke vil følge dem, og flere straffe og hårdere? der er jo ikke plads i fængslerne vel?

Ete Forchhammer , Jane Nielsen, Alvin Jensen, Rolf Andersen, Steffen Gliese, Herdis Weins, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvis man ikke allerede har set første afsnit af den nye sæson af "Tæt på sandheden" med Jonathan Spang igår, så kan det nås i aften kl 23.00-23.30 på DR2.
(Eller hvis det er for sent, på DR.DK)

"Tæt på sandheden lægger ud med det kommende præsidentvalg mellem Mette Frederiksen og Inger Støjberg.
For den med benene længst nede i den jyske muld, står til at vinde de danske svingvælgeres hjerter".

I programmet udfoldes en herlig duet de to damer imellem, "Kampen om Lars Tyndskid".

Alvin Jensen, Rolf Andersen, Herdis Weins, Bjarne Andersen, Rune Rasmussen, Kim Folke Knudsen, Lillian Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Martin Jacobsen

Etnicitet er atter under angreb i Danmark. Det er simpelthen ikke muligt at få magten på Christiansborg uden at pumpe de yderliggående højreorienterede op. Vi så det i 2015 hvor medierne pumpede DF op til at være det største politiske parti i den borgerlige lejr, vi så det i 2019 da Socialdemokraterne rykkede helt over på højrefløjen, og vi ser det ved det kommende folketingsvalg her i 2022, hvor blå blok rykker frem mod regeringsmagten, og sponsorerne fra overklassen flokkes omkring Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne, samt ved det at de borgerlige medier nu op til valget ikke snakker om andet end udlændingepolitik eller minksagen. Alle borgerlige journalister starter morgenen med en halv times messen: Mink, mink, mink, mink, mink, mink, mink, mink.......... Beskidt hjernevask og propaganda i stil med Fox News.

Konsekvenserne er at diverse etniske mindretal er nødt til at gemme sig, ikke tale om deres kultur samt frygter angreb, hvis de har et ønske om at tale om hvem de er. I 2015 var det jøderne som måtte lukke sig inde af frygt for angreb, i 2019 var det monsteret Paludan som satte gaderne i flammer med konstante angreb i de sociale boligområder, under beskyttelse af politiet samt de intellektuelle naturligvis. Uden dem kunne angrebene simpelthen ikke ske.

Her i 2022 trækkes udlændingedebatten igen frem i medierne, denne gang med historier fra Sverige. Men ud over at det kan give regeringsmagten til den ene fløj eller den anden, hvem gavner denne monstrøse tilsvining af minoriteter egentligt, hvem går det ud over, og specielt hvad er konsekvenserne for et lands rygte og sjæl? Jeg afskyr at leve i et land som opfører sig på denne måde.

Der er henved 83 forskellige etniciteter i landet, man skulle tro at medierne skrev om alt det spændende som de indeholder. I stedet for lever diverse politiske partier af udlændingedebatten som konflikt, for meningsmålingernes skyld. Medierne lever af at sætte gaderne i brand. Konflikter sælger aviser, de positive sider af nye ideer sælger ikke.

Af samme grund nægter jeg at købe aviser, i stedet for søger jeg nyhederne andre steder, gerne udenfor landets grænser. Det er meget få journalister jeg bryder mig om. Hele den borgerlige presse har i bedste Fox News stil manipuleret og hjernevasket befolkningen, med det formål at få en borgerlig regering. Den fjerde statsmagt er blevet den primære magt til ændring af meningsmålingerne. Det er skræmmende når demokratiet betyder så lidt for dem der burde vide bedre. En lille flok meningsdannere tænker, at det er dem som skal bestemme hvilken retning landet skal gå. Planlægningen foregår hos de henved 400 i magteliten. Tag ikke fejl, det er dem som styrer slagets gang, det er dem som sidder på pengetankene. Borgermagt har ingen interesse.

Eva Schwanenflügel, Peter Mikkelsen, Maia Aarskov, Jane Nielsen, Niels Clausen, Achim K. Holzmüller, Poul Søren Kjærsgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Karaktermordet på Mette Frederiksen

S vil så gerne læne sig op ad udlændingebanden Fru Støjbergs Danmarks Demokrater, Nye Borgerlige og DF. Ja reelt er der vel tale om forskellige varianter af DF nu da flere DF sympatisører med hang til magten kan se, at det ikke lige går DF så vel som i den foregående valgperiode.

Uforståeligt for mig med denne læne sig op ad højrepopulismen eller skal vi kalde det højrenationalismen. Uforståeligt fordi jeg ikke godtager, at det er en fair måde at behandle mennesker på som er flygtet fra krig og undertrykkelse. Uforståeligt fordi en vis Vladimir Putin har investeret ikke så lidt kapital i den højrenationalistiske ja højreekstremistiske fløj i Europa.

Lega Norte i Italien
Front Nationale i Frankrig
UKIP i GB
Alternative Für Deutschland i DE
FPÖ i Østrig
Viktor Orbans parti i Ungarn

og ikke mindst Vladimir Putins kronjuvel i vesten den højrenationalistiske Præsident Donald Trump, der har leveret Rusland alle mulige informationer om USA sikkerhed og som stadigvæk har mulighed for at genopstille til det kommende Præsident valg selvom Donald Trump har demonstreret at forfatning og respekt for frie valg, der går ham og hans sympatisører imod. Det har Donald Trump ikke.

Således forenet i ønsket om at skabe endnu mere kaos og uro i Europa, så om nutidens begivenheder ikke var nok - det er kernen i alle de her højrenationalistiske partier styret af diverse mere og mindre rige kriminelle bagmænd.

Det burde være indlysende for det danske Socialdemokrati, hvor denne strøm af nationalistiske partier fører os hen - lige i armene på den nærmeste og mest desperate supermagt for tiden Europas nabo Rusland og Vladimir Putin.

Den hjemlige Borgerlige andedam er for tiden optaget af at få Mette Frederiksen ned med nakken og sat for en Rigsret, for så har Socialdemokratiet intet troværdigt alternativ til Ellemann-Pape-Støjberg-Vermund-Messerschmidt konglomeratet.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad der var sket, hvis vi havde opretholdt Minkfarmene med de manglende restriktioner i efteråret 2020. Tænk hvis der var opstået en COVID19 variant som havde undveget vaccinerne, og Danmark kunne udstilles som nationen der forlængede epidemien og forkortede adskillige menneskers liv som var udsat i forbindelse med sygdom.

Det er som om dette forhold er druknet helt i forsøget på karakter mordet på Mette Frederiksen. Ja jeg kan godt huske de borgerlige partiers indstilling til COVID19. 100 kilometers brok og beklagelse i en uendelighed, hver eneste gang der blev foreslået nye nødvendige restriktioner.

Jeg erindrer et forslag til COVID19 restriktioner fra Venstre. Nemlig forslaget om at indføre et særligt forsamlingsforbud i Vollsmose, fordi der var så mange etniske som blev smittet med sygdommen. Kom ikke her og sig, at udlændingedebatten har ligget død i denne her periode- Den er lyslevende og alt kan gøres til et spørgsmål om udlændinges negative indflydelse på Danmark især hvis de kommer fra Mellemøsten og Afrika.

For mit eget vedkommende vil mit kryds som liberal indstillet person falde på det parti, som tager følgende alvorligt

Klima og det fortsatte behov for en total omlægning af vores energi produktion.
Truslen fra højrenationalistiske og højreekstremistiske partier, der udnytter enhver lejlighed til at ville spalte samfundet og skabe Trump kaos & Putin Kaos.
Sundhedssektoren herhjemme som er ved at løbe ind i uoverkommelige problemer.
Børn og Ældre vores Velfærdsstat skal ikke afvikles men udvikles, og der skal være finansiering til de voksende behov fremover som følge af den demografiske udvikling.

De borgerlige partier leverer ingen svar for tiden på disse spørgsmål, men er tilsyneladende helt besat af den fikse ide.

Karaktermordet på Mette Frederiksen
Udlændinge værdidebat og yderligere udlændingestramninger hvor som helst og når som helst.

Var der nogen der sagde negativ og destruktiv valgkampagne ?

Jeg forstår ikke Det Radikale Venstres behov for at hævne sig på Socialdemokratiet og kræve valg udskrevet nu under kaotiske omstændigheder, for det vil kun gavne Ellemann-Pape-Støjberg-Vermund-Messerschmidt alliancen.

Så får vi et nyt Sort Marionet teater, hvor Pape må læne sig op af tre varianter af Dansk Folkeparti og hvor alle de store spørgsmål bortset fra Udlændinge bliver liggende ubesvaret.

Styrk Centrum Venstre partierne ved det kommende Folketingsvalg så dette mareridt af et Sort Marionet Teater ikke bliver virkelighed.

Tak her fra den liberale stue til Statsminister Mette Frederiksen for at udvise lederskab og mod i hele perioden med Pandemien og COVID19.

VH
KFK

Jane Nielsen, Achim K. Holzmüller, Steffen Gliese og Helle Brøcker anbefalede denne kommentar
Rune Rasmussen

Selve ordet udlændingepolitik smager af apartheid. Ligesom den såkaldte "integrationsydelse" burde hedde apartheidydelsen.

Jeg er i gang med at læse "Border and Rule: Global Migration, Capitalism, and the Rise of Racist Nationalism" af Harsha Walia. Det er en ekstremt vigtig bog. En eller anden må gerne, så hurtigt som muligt, oversætte den til dansk. Hvis man f.eks. tror, man ved, hvad der definerer en grænse, så skal man læse den.

Eva Schwanenflügel, Peter Mikkelsen, Jacob O, John Andersen og Poul Søren Kjærsgaard anbefalede denne kommentar
Kim Morten Nissen

Fordi det er de fremmedes skyld, at vi har fattigdom, at klimaet bliver ødelagt, at kriminaliteten stiger, at dyrene lider, at der ikke er ligestilling, at hele den danske velfærdsmodel er udhulet, at sundhedsvæsenet er belastet, at vores børn har det skidt og at der er krig.

Så selvfølgelig skal det handle om dem, dumt spørgsmål.....

"Alle haben angst vorm schwarzen mann"

/Sarkasme

Lillian Larsen, Peter Mikkelsen, Maia Aarskov, Jane Nielsen, Eva Schwanenflügel, Jacob O, Rolf Andersen, Niels Clausen, Inger Pedersen, Poul Søren Kjærsgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Frederik Schwane
27. august, 2022 - 10:34

Helt enig med din kommentar.

At løse problemerne med sygehusvæsenet, og undskylde for den bommert regeringen lavede , da de stoppede strejken, hæve sygeplejerskernes løn og lette deres arbejdsforhold, vil virkelig løfte en sten fra mange hjerter.

Utroligt , at de ikke fatter det !

Men de går vel efter, det som de tror giver nogle billige point.

Hvor er oprøret fra det socialdemokratiske bagland ?

Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Peter Mikkelsen, Inger Pedersen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Clausen

Arne Albatros Olsen
29. august, 2022 - 09:42

'Hvor er oprøret fra det socialdemokratiske bagland ?'

Hold nu op, Mette Frederiksen er jo oprøret fra det Socialdemokratiske bagland.

Den typiske socialdemokrat er en magtglad, hyggeracistisk og rosé-bællende boomer, der opgav at tænke på fremtiden en gang i 90'erne.

Jeg mener desuden at det er en fejl, når man taler om at S repræsenterer en fløj i dansk politik. De er tydeligvis et borgerligt centerparti - alle holdninger er til salg, bare de kan holde fast i magten.

Peter Meyling, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen og John Andersen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Jeg er - som et forholdsvis intelligent, akademisk uddannet menneske med interesse for sociologi, kultur, teknologi og historie - fuldstændig 'hjemløs' politisk set.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor jeg skal sætte mit kryds ved det opkommende valg.

Jeg kan blive hjemme på sofaen, jeg kan stemme blankt eller jeg kan skrive 'Fedtmule' på stemmesedlen. Lige meget hjælper det.

Der burde være et ekstra afkrydsningsfelt, der hedder "Ingen af de ovenstående".

Så kunne jeg bevise, at jeg deltager i demokratiet ved at møde op, men samtidig på en ordentlig måde vise, at jeg er utilfreds med (alle) de nuværende partiers måde at forvalte magten på.

PS: Alle folketingskandidater burde kunne fremvise en ren straffeattest og et cv med minimum 3-5 års erhvervserfaring uden for de politiske organisationer.

Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og fin egenfeldt anbefalede denne kommentar
Michael Schneider

Jeg er helt enig med kommentatorerne. Nu Sverige er ved at indføre de samme regler som DK, burde vi i DK straks afskaffe dem og åbne grænserne helt til Sverige og den øvrige verden. Vi kan ikke være andet bekendt.

Rune Rasmussen

Det er egentlig pudsigt, af mangel på et bedre ord, hvor grænseoverskridende visse mennesker, der ellers går ind for nærmest lukkede grænser (i forhold til mennesker, ikke f.eks. pengestrømme via handel) kan være.

Det er vel kun et spørgsmål om tid, før nogle af dem foreslår, at kun kloner af dem selv kan krydse de grænser, de på mere og mere desperat vis forsøger at kalde for "danskhed" og sælge som noget meget værdifuldt (imens de f.eks. spiser mad, der stammer fra alle mulige andre lande). Jeg forventer snart at høre nogen sige: Vi vil kun have os selv ind! Og så se nogle øjne der kigger dybt mistænksomt igennem en hæk på alle, der VOVER at gå forbi deres have., fordi de skal et sted hen og har andre hatte på end dem.

Lillian Larsen, Niels Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Gid forslagets tåbelighed må vække lidt generel afstandstagen overfor dd,nb og df, incl denne linje i s.