Skønhedsideal
Læsetid: 15 min.

Kim Kardashian er en kamæleon, der kan skifte race, og nu er hun hvid (igen)

Superstjernen Kim Kardashians krop er en kulturel magtfaktor. Senest er hun sprunget ud som den rige, hvide kvinde, hun i virkeligheden er – og det vil få betydning for millioner af kvinder verden over

Ikke engang Kim Kardashian selv kan svare på, hvad hun egentlig er kendt for. Det, der begyndte med en lækket sexvideo, er blevet til et imperium af reality-tv, modelarbejde, undertøj, hudpleje, sociale medier og socialt arbejde. Kort sagt: Kim Kardashian er et multitalent.

Kim Kardashian/Jam Press

Moderne Tider
13. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Særligt én kvinde løb med opmærksomheden, da Amerikas absolutte a-kendisser én for én indtog den røde løber til dette års Met Gala i New York. For midt i det, der bedst er kendt som en årlig opvisning i ekstravagance, glamour og luksuriøse design, dukkede superstjernen Kim Kardashian op i en kjole, der fik alle til at måbe.

Med små bitte skridt kom hun trippende ned ad løberen, for at den lange, lyse, rhinstensbesatte kjole, som sad malet til hendes krop, ikke skulle sprække.

Til de fremmødte fotografer fortalte hun, at hun havde tabt sig syv kilo for at kunne skrue sig ned i kjolen. Og hvor nogle måske vil tænke: ’Så køb dog en større kjole’, er det vigtigt at forstå, at det her ikke var en hvilken som helst kjole. Det var en, de fleste mennesker kender og har set før – nemlig til John F. Kennedys 45-års fødselsdag i 1962, hvor Marilyn Monroe kælent og funklende sang »Happy Birthday mr. President«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

Der var engang en som sagde at, når kvinder var vilde med dyre sko (og mange af dem), så var det ikke for at tiltrække mændene, men derimod for at markere status overfor de andre kvinder. Gad vide om det blot var en skrøne eller om der er noget om snakken?

erik pedersen, Bjarne Hosbo Poulsen, Erik Karlsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Martin Jensen

Morten Balling - Imelda Marcos er nok det mest ekstreme eksempel på, at der er noget om snakken (for hendes vedkommende ;)):
https://www.vice.com/en/article/59n8ab/what-ever-happened-imelda-marcos-...

Ellers tror jeg personligt, at det er en skrøne - har ikke oplevet det blandt de kvinder, jeg har mødt i livet.

Jeppe Lyngsø Bundgaard

Tænk sig, at vi lever i en verden, hvor Kardashians er en magtfaktor.
Det er egentlig ikke så mærkeligt, at det går af helvedes til.

erik pedersen, Hans Larsen, Christel Gruner-Olesen, Katrine Damm, Per Kortegaard, Lillian Larsen, Rasmus Kristiansen, Alexander Zwisler, Steen Bahnsen, Lise Lotte Rahbek, Sven Elming, Kim Petersen, Claus Voltelen, Susanne Kaspersen, Frederik Schwane, Claus Nielsen og Martin Jensen anbefalede denne kommentar
Martin Jensen

bortset fra det, så er Kardashians og de shows den vildeste eskapisme - gad vide, hvorfor så mange har brug for den slags? For at holde livet ud eller drømme?

erik pedersen, Kim Petersen, Susanne Kaspersen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

"God hath given you one face and you make yourself another"

erik pedersen, Rasmus Kristiansen og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Det er sågu da temmelig oplagt, hvorfor der er en masse - hovedsagelig mænd, som er optaget af hende.
Er I hyklere? Eller er I svagsynede? Eller begge del?

Hun ser ikke så øh kunstig ud