Klima
Læsetid: 10 min.

Hvis Søren Pape var et supermarked, skulle man helt ned til pantautomaten for at finde det grønne

Da De Konservatives leder i denne uge annoncerede sit statsministerkandidatur, nævnte han ikke klimaet med et ord. Spørgsmålet er, hvem der egentlig er ’blå bloks grønne stemme’ i dag
Da De Konservatives leder i denne uge annoncerede sit statsministerkandidatur, nævnte han ikke klimaet med et ord. Spørgsmålet er, hvem der egentlig er ’blå bloks grønne stemme’ i dag

MADS CLAUS RASMUSSEN

Moderne Tider
20. august 2022

Slipset var grønt, men bortset fra det, var der ikke meget grønt over Søren Pape Poulsens annoncering af sit statsministerkandidatur i denne uge. Smilende og med Christiansborg som passende baggrund proklamerede De Konservatives formand på live-tv, at han mener, at han vil være den bedste til at lede landet, og med ham ved roret kan danskerne vide sig sikre på, at der bliver passet på både økonomien og de danske værdier.

Også velfærdsstaten og erhvervslivet, talte han om, men klimaet?

Det fik han ikke nævnt med et eneste ord. Først under den efterfølgende spørgerunde kom Søren Pape noget nødtvunget ind på emnet, da en journalist rakte hånden op og spurgte, om De Konservatives partileder kunne nævne ét punkt på klimaområdet, hvor han er villig til at gå længere end Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

»Kunsten lige nu er jo ikke en konkurrence om, hvem der kan gå længst på nogle områder,« svarede Søren Pape diplomatisk, men også en smule undvigende, hvilket fik journalisten til at stille et opfølgende spørgsmål om, hvordan man så kan se, at De Konservative er det grønneste parti i blå blok?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Pinligt !

Jacob O, Inge Lehmann, Steen Bahnsen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Carsten Munk, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

En forstemmende omgang Min-far-kan-banke-din-far af flommefed valgævl. Det understreger bare at vi ikke får løst de massive udfordringer med vores højt besungne demokrati som bærende værktøj. Jeg brygger en kande kaffe....

Rasmus Kristiansen, Henriette Lund, Jacob O, Inge Lehmann, Steen Bahnsen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Susanne Kaspersen, Carsten Munk, Helle Bovenius, Eva Schwanenflügel og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Theo Lindemann

Et nyt parti er på vej. CEPOS Alliancen. En sammen slutning af De Konservative og Liberal Alliance. Det er sket af hensyn til driftsmæssige fordele og fordi ideologien alligevel har vist sig at være den samme. CEPOS udtaler fremtiden ser lys ud for Danmark - Hvis du tjener over 800.000 kr. med udsigt til en skattebesparelse på 84.000 kr. årligt. Dertil kommer et styrket Forsvar på 18.000.000.000 kr. årligt. Finansieringen dertil mener CEPOS Alliancen godt at kunne finde ved nedskæringer af dagpenge, arne-pension, efterløn, kontanthjælp, folkepension, handikap hjælp, jobcentre, sygehusvæsenet, det offentlige generelt. Faktisk åbner det op for ikke bare at finansiere forsvarsudgifterne. Yderligere skattebesparelser på 100.000.000.000 kr. årligt giver det plads til, flere fængsler og mere politi skal så tage sig af de svageste i samfundet, som så kun ser kriminalitet som en sidste udvej. Det fungere fint i USA med private overskudgivende fængsler, som giver et godt afkast til aktionærer. De svageste kan derfor være stolte af sig selv fremover fra at være en skatte belastning til at blive et afkast for aktionærer. Mener altså CEPOS Alliancen, som har taget champagne flasker frem for at skåle for det "moderne" neo liberale Danmark, hvor dem der har for meget får meget meget mener og dem der har for lidt alligevel ikke kan finde ud af det og sagtens kan leve af at samle flasker - De har jo tiden til det.

CEPOS Alliancen sender i øvrigt en stor stor tak til DanmarksDemokraternes vælgere, som har gjort dette muligt. Tak.

Uden for referat er det hørt under CEPOS Alliances fejring at de godt nok synes DanmarksDemokraternes vælgere er noget blåøjet og urationelle i deres valg. Men de synes nu også det er morsomt at se dem løbe rundt og slå sig selv oven i hovedet. Der blev grint godt igennem. Men som sagt. Uden for referat.

Og klimaet? Ha ha ha, uden for referat.

Rasmus Kristiansen, Henriette Lund, Inge Lehmann, Steen Bahnsen, Claus Petersen, Hans Larsen, John Johansen, Bjarne Andersen, Lillian Larsen, William Kern, Mogens Holme, Claus Voltelen, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Fam. Tejsner, Lars B. Jensen, Lone Hansen, Morten Jensen, Helle Bovenius, Inger Pedersen, Kim Øverup, Eva Schwanenflügel, Michael Larsen, Brian Andersen, Elisabeth From og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Steen Ole Rasmussen

Ingen politisk bevægelse af betydning indtager nogen nævneværdig position i forhold til de udfordringer, der falder inden for "det grønnes domæne". De falder alle i samme kategori, dvs. de er totalt uduelige.

Det gælder nationalt og det gælder globalt.

Lad os tage den gamle mand i det hvide hus. Han har med fuldt overlæg været med til at overstimulere de i forvejen stinkende overstimulerede amerikaneres overforbrug af denne lille planets meget begrænsede ressourcer med efterspørgselsfremmende udpumpninger af billioner af US-dollars i forbindelse med pandemien. Hans sidste initiativ går eksplicit på at bekæmpe den globale opvarmning, men i praksis er der tale om en fortsat overstimulering af amerikanernes økonomi, dvs. mere forbrug.

Her i EU er kommissionens primære fokus, at holde den ca. halve milliard europæeres gigantiske overforbrug af energi oppe i gear, for ellers bliver borgerne sure.

Søren Pape forestiller sig at han skal hente sine stemmer i de storforbrugende lag i den danske befolkning, de lag der i overensstemmelse med den store fortælling, dvs. fortællingen om, at den enkeltes succes på markedet er befordrende for alle andres og dermed udviklingen frem mod den bedste af alle verdener. Disse lag har om noget lagt billet ind på, at forudsætningen, for at man kan gøre noget som helst ved konsekvenserne af deres eget stinkende overforbrug af denne planets ressourcer, er at man sætter forbruget op, så der kommer noget omsætning som kan beskattes, dvs. finansiere bekæmpelsen af de utilsigtede virkninger af selv samme, læs ødelæggelsen af klima, livsbetingelser på planeten. Det selvnegerende, der udfolder sig ved den udvikling, som man befordrer og dyrker, forstår man ikke. Det paradoksale, selvnegerende i den sejrende livsstil er tabu, forbudt tænkning. Ikke fordi man eksplicit forbyder nogen at ytre noget bestemt, men fordi censuren ligger i selve tænkningen, den herskende udviklingsfortælling, konsensus, troen på udviklingen, velfærdsstaten, alt det, der skal holde sammen på selvdestruktionen, det som ingen kan være imod, forstå eller ændre på, uden at blive fake news, kontrafaktisk, imod udviklingen, globaliseringen osv.

Ude på venstrefløjen finder man de knapt så højtflyvende, der primært nærer sig ved overførslerne, dvs. beskatningen af de højtflyvendes succes på markedets betingelser. De går skam også ind for, at økonomien skal op i gear, eneste lille appendiks her er, at der skal skrælles af privatøkonomien, så der kan komme noget over i den kategori, som de nærer sig ved, dvs. den hellige halvkristne, socialkammeratlige velfærdsstat, som Pape egentlig også går ind for.

Den slemme Putin har sat den store fortælling til tælling sammen med alle de problemer, som den vestlige verden har været ledende bidragsyder til med sin succes. Derfor kan vi se frem til, at der snart sker noget. Folketingsvalget er bedøvende ligegyldigt i den sammenhæng. Ingen gør en forskel i forhold til de virkelige udfordringer.

Hele lortet ramler om ørerne på samtlige af de politiske grupperinger, der påstår at de er noget eller gør noget, inden for vort lille monarki.

Så længe planetens natur kunne bære de højtflyvendes succes, så stod man sammen om fortællingen, globaliseringen.

Men naturen kan ikke bære hverken Søren Papes eller Enhedslistens stinkende forbrug længere. Der er ikke plads til udviklingen. Den er sit eget største problem.

Lige gyldigt hvor meget grøn maling, der hældes hen over partiernes handlinger, så er de i konflikt med livsgrundlaget, realiteten.

Ingen har format til at fortælle vælgersegmenterne, at de skal sætte deres forbrug af varme, el, benzin, flyrejser, kød, overdimensionerede boliger, bekvemme men løgnagtige fortællinger om udvikling og vækst ned!

Medierne lever af at opfordre til forbrug, og kan heller ikke gøre det. Det ville jo gå ud over forretningen.

Søren Pape lever af at appellere til de højestflyvende, dem der hænger mest med numsen i bæredygtig forstand. Men den fortælling, som han lever på og af, deles i hele det politiske billede.

Det ser skidt ud for EU. Den kommende vinter vil give smalhals og hestene komme til at slås om den smule, der er i truget. Men ret beset, så er der ikke tale om nogen uret i det, lige meget hvor slemt det bliver.

De sejrende eliter især af tysk national oprindelse har satset hele butikken på fortsat stinkende overproduktion af især fossilædende privatbiler til hele verden, funderet i fortsat øget import og forbrug af russisk gas. Gerhard Schröder var eksponent for den retning, der nu rammer især tysk økonomi og dermed hele EU. Men han er syndebukken, hvor det i virkeligheden har været hele den tyske og europæiske elite, der har stået bag hans bekvemme løgne om at ville en positiv udvikling i Rusland ved at støtte Putins nationaliserede fossilenegikoncerner.

I stedet for at tage den grønne dagsorden alvorligt så pissede man på klimaet.

Skovene brænder. Floderne tørrer ind. Folk dør i EU af hedebølger. Man kæmper om de sidste forsyninger af russisk fossilt brændsel. Kaster lidt bomber i hovedet på Putin og står sammen så længe man kan være enige om, at det er ham, der er problemet. Men lur mig, om ikke at hele parnasset ryger i totterne på hinanden om de sidste rester i truget, inden vinteren er omme.

Spørg mig, om der er sket nogen uret ved det, der er i vente! Er der nogen, der ikke fortjener at blive ramt?

Mit svar er, at det er meget få, der ikke fortjener at rådne op som konsekvens af den udvikling, som de går ind for. Min sympati er stort set kun på de umælende livsformers side.

Fremtiden tilhører dem, der i tide lærte sig noget om det, der nu går under betegnelsen "resilience".

Det bliver spændende at være med.

Rasmus Kristiansen, Steen Bahnsen, Keld Sandkvist, Morten Jensen, Helle Bovenius, Kim Øverup, Michael Larsen, Peter Beck-Lauritzen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Jeg fatter ikke , at ingen af partierne tilsyneladende ikke klimaberedskabsplaner øverst på programmet .

Ja, vi kommer nok igennem denne sommer med skindet på næsen, men hvad med den næste og den næste og den næsten.

På 4 år kan der ske ufatteligt meget på klimaområdet, særligt nu , hvor flere tipping points nu synes overskredet, og forandringerne er acccelerende fremover.

Rasmus Kristiansen, Emil Suhr Andersen, Mette Susgaard, Inge Lehmann, Hans Larsen, Lillian Larsen, Jacob O, Kim Houmøller, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Fam. Tejsner, Lone Hansen, Carsten Munk, Morten Jensen, Torben Skov, Helle Bovenius, Harald Viuff, Inger Pedersen, Kim Øverup, Eva Schwanenflügel og Steen Ole Rasmussen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Jeg synes ellers, at klimaet taler med meget tydelige bogstaver for tiden.

Fremfor at se virkeligheden i øjnene, foretrækker de fleste politikere bare at tro, at det er hele er business as usual.

Idealiseringen af eget partiprogram sammen udsøgte gaver til de prioriterede vælgergrupper , synes at stå øverst her.

Og så de sædvanlige "trygheds garantier" ikke at forglemme.

I får ingen nogen blanco check fra mig denne gang.

Rasmus Kristiansen, Inge Lehmann, Steen Bahnsen, Lillian Larsen, Alvin Jensen, Martin Jensen, Lone Hansen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og Kim Øverup anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Theo Lindemann

"Cepos alliancen".

En virkelig passende karakteristik.

De såkaldte borgerlige øjner morgenluft efter deres usmagelige smædekampagne imod Mette Frederiksen, kørt fra alle platforme og medier, de blå har ejerskab over.

"Magtfuldkommenhed" og "centralstyring" er åbenbart ikke ord, Cepos alliancen er stødt på før, trods Anders Fogh Rasmussen og løgnen om masseødelæggelsesvåben i Irak, trods Lars Løkke Rasmussens mange fejltagelser og snyderi, udelukkelse af andre end borgerlige partier i aftaler, trods defragmenteringen af Amterne og kommunerne, trods "omorganiseringsbidrag" hvert år på 2% til alle offentlige institutioner og myndigheder, trods ødelæggelsen af SKAT, der betyder, at gælden på 145 milliarder kroner først vil være betalt om 127 år, og jeg kunne blive ved.

De blå har sparet samfundet ihjel, og desværre har S været med på den neoliberalistiske bølge, dog er der sket en opbremsning under den nuværende regering.

Vi er bare overhovedet og slet ikke i mål med hverken ulighed eller klima, så at give panten videre til Pape eller Ellemann ville være fuldtonet vanvid.

Rasmus Kristiansen, Anne Svendsen, Inge Lehmann, Ole Olesen, Steen Bahnsen, Claus Petersen, John Johansen, Keld Sandkvist, Lillian Larsen, Inger Pedersen, Morten Jensen, Mogens Holme, Peter Wulff, Arne Albatros Olsen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Lars B. Jensen, Fam. Tejsner, Kim Øverup, Lone Hansen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Pape bidrager kraftigt til politikerleden.

Rasmus Kristiansen, Inge Lehmann, Steen Bahnsen, Jacob O, Kim Houmøller, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Jensen

@Lone Hansen - det er da muligt, men det afspejler sig jo ikke negativt i meningsmålingerne og mandattallet til K, vel?
Og det er vores problem på venstrefløjen.

Så vi skal erobre dagsordenen med klimaet totalt:
Den eneste mulighed er, at venstrefløjen går sammen med S allerede nu (ellers kommer der ikke flertal) og laver den mest ambitiøse, gennemregnede og gennemtænkte klima-pakke, som de kører på valg med - uden intern kritik og overbudspolitik imellem hinanden.
VAlget skal IKKE Bruges på at høre f.eks. SF, ALT og Fri Grønne diskutere årstal og procenter på den grønne omstilling, for det kævl og splid er lige guf for de blå! ("Se, de kan jo ikke blive enige...")

Ellers bliver det ikke et klimavalg - lige nu er der udsigt til overbudspolitik fra de forskellige partier, hvor man allerede nu sender prøve-balloner om forskellige emner.

En sådan klima-pakke kan blive venstrefløjens kanslergade-forlig, hvis de viser de unge, at det kan lade sig gøre - for så kan de rykke stemmer over midten!

Rasmus Kristiansen, Inger Pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Svaret er simpelt: det er Kristendemokraterne der er blå bloks grønne stemme. At de ikke står til at komme med i folketinget siger en hel del om blå blok...

Martin Jensen, Rasmus Kristiansen, Steen Bahnsen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Inger Pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Claus Voltelen

Theo Lindemann. Det forlyder, at Kristendemokraterne vil tilslutte sig CEPOS-Alliancen, jfr. Matthæus 13:12 : "Thi den, som meget har, skal meget gives, men den, der lidet har, det lidet han har, skal tages fra ham...", sammenholdt med Marcus 4:25 og Lucas 19:26. Og det passer jo perfekt til de konservatives skatteoplæg, som hermed kan påberåbe sig guddommelig oprindelse.

Rasmus Kristiansen, Inge Lehmann, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Alvin Jensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Søren Pape oser af grønne visioner. F.eks forlyder det at alle dækstole her på Titanic fremover udelukkende skal være lavet af det fedeste bæredygtige regnskovstræ... Så vil Søren godt nok også bestemme hvor de skal stå og hvem der må sidde i dem og hvornår, men finansieringen skal blå bloks grønne parti nok tage ansvar for. Jo jo.... Og det er jo bare ét eksempel på partiets utallige storartede visioner!

Henriette Lund, Inge Lehmann, Steen Bahnsen, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Jeg synes også det er meget ærgerligt, at en meget stor del af de elbiler der sælges med tilskud fra stater rundt om i verden er meget store og tunge, og dermed mere ubæredygtige.
Fx er Skoda Enyaq populær i DK og den vejer 2280 kg med det store batteri. En VW e-up vejer 1280 kg med det store batteri. Derudover har en E-up med det store batteri en batteristørrelse på 36,8 kWh, og Enyaq med det store batteri en batteristørrelse på 82 kWh. Altså ved de to versioner bruger Enyaq over dobbelt så stort et batteri og vejer et ton mere.
Jeg synes generelt alle biler skulle være dyrere, og de aller mest bæredygtige elbiler skulle så ha det største tilskud, dog uden at de bliver for billige. Det ville også give incitament til, at bilproducenter producerede mange flere elbiler der er mere bæredygtige.
Hvis nogle har brug for en bil med mere plads- eller gerne vil have en bil med mere sikkerhed end en e-up, kunne man vælge den nye Renault Megane e-tec electric, det er en mellem størrelse SUV crossover. De har ved udviklingen af den fokuseret på at den skulle være let og den vejer 1708 kg for modellen med det største batteri på 60 kWh. WLTP rækkevidden for Enyaq er 542 km og for Megane electric er den 458 km.

https://insideevs.com/news/527966/electric-cars-from-heaviest-lightest/

Søren Kristensen

Det er derfor vi skal have grønne supermarkeder.

Det er nogle år siden, jeg for alvor begyndte at interessere mig for klimaet og af samme grund mistede Socialdemokratiet min stemme allerede inden sidste valg.
Da Dan Jørgensen blev klimaminister, kunne jeg ikke til at begynde med gennemskue regeringens strategi og den havde heller ikke lyst til at tale om den. Hvad var der galt?
Økonomisk var vi i en fantastisk position. Vi var stenrige og velafrettede storforbrugere af al verdens ligegyldigheder og, jo flere penge, vi brugte, jo mere tjente industrien og overskuddet endte hos os som forbrugere. Finansministeren kunne tilfreds meddele, at væksten var steget 4% i 2021. I det hele taget var vi i en økonomisk drømmeposition som selv en pandemi kun kunne sætte en midlertidig bremse på.
Nu var det Dan Jørgensen der skulle stoppe udledningerne og han havde to valg: han kunne stille krav til virksomhederne om faste begrænsninger på udledningerne og så ville vækstmotoren gå i stå og der kunne blive risiko for recession, hvis man tænkte lidt længere.
Man kunne også bare bede virksomhederne om at finde løsninger på CO2-udledningerne, så væksten kunne fortsætte uden at gøre skade på miljøet. Det blev det sidste og det var det forkerte valg. Klimaændringerne er kommet med overraskende hurtighed og voldsomhed og vi står tættere på en recession, end vi har gjort image år. Groft sagt er den fremkaldt af, at politikerne har stolet på industrien evne til at løse problemer, men det er ikke industriens opgave. Dens opgave er at tjene penge og at vokse og udledningerne er da også bare steget og steget.
Hvordan kunne det ikke være gået, hvis regeringer over hele verden havde reageret ansvarligt, da de i 1987 fik Brundtlandrapporten? Her i Danmark var det Socialdemokratiet der sad i regering og jeg mener, at det svigt regeringen og dens folketingsmedlemmer dengang udøvede, var så alvorligt, at de burde komme i fængsel for svigt.
Recessionen undgår vi nok ikke og nu ser vi, at Dan Jørgensen traf det forkerte valg. I stedet for en recession med væsentlig MINDRE CO2-udledning, får vi en recession med væsentlig MERE udledning.

Der er ingen undskyldning for ikke at stille store krav til produktionsvirksomhederne. Microsoft, som ingen danske virksomheder kan måle sig med, har besluttet at være CO2-neutral i 2030 og deres 0 omfatter også produktionen af de varer, deres leverandører sælger dem.
Det regner de med at have helt styr på allersenest i 2030, og så går de i gang med at få fjernet AL den CO2, deres virksomhed har udledt fra dens grundlæggelse. I 2050 må der ikke være spor i atmosfæren efter Microsoft.
En af løsningerne hedder Climeworks. De kan opfange CO2 ved at pumpe enorme mængder luft igennem nogle filtre og det koster 1.000 euro at opfange 1 ton CO2 og få det pumpet ned i undergrunden.
Nu er der imidlertid noget på vej, så selve pumpen kan anbringes ovenpå en skortsten og her er koncentratioen af CO2 næsten 100%. Til gengæld kan man opfange 1 ton CO2 og få det pumpet ned, hvor det kom fra for ca. 50 Euro. Det er meget vigtigt, for fremtidens rigdom er uløseligt forbundet med, hvor meget energi man kan få ud af 1 ton CO2. Hvert menneske på jordkloden har nemlig kun 1,3 ton CO2 til rådighed om året og det rækker jo ikke. Bare en enkelt flyvetur sydpå, så er det brugt.

Hvis vi skal have mindsket vores udledninger, må vi lytte til Einstein. Først må vi dog se på vores stemmeafgivelse til Folketingsvalg som et eksperiment. Vi sætter et kryds og HÅBER, at vi får det, vi ønsker. Det er et eksperiment og det kan gå galt.
Einstein sagde, at gentog man et eksperiment der var mislykket i første forsøg, var man en idiot.

Anders Bentsen - 57,5% af alle nye biler solgt i DK i juli er i SUV klassen. Jeg synes det er utroligt, at politikere så godt som ingenting gør for at vi bevæger os imod, at det bliver mere bæredygtigt.
https://finans.dk/erhverv/ECE14330953/midt-i-et-bilsalg-paa-haelene-bilk...

Der bliver talt om biler, som om de er en selvfølge. Det er de desværre ikke. Som alt andet forbrug, udleder også biler CO2 i produktionen og inden vi taler om biler uanset, hvor klimavenlige de måtte være, bliver vi nødt til at få løst problemet med den CO2, produktionen af dem udleder.
I vores privatliv har vi kun rådighed over 1,3 ton CO2 og alene en ferietur sydpå udleder mere, en oksebøf udleder let 50 kg CO2 og et stykke overtøj cirka det samme.

Det er vi altså NØDT TIL at forholde os til. Vores flyveture, vores køb af biler og alt det andet, er medgrunde til, at fødevarepriserne stiger og at vore elregninger styrer direkte mod himlen.

Regn ikke med staten og efter valget kan det gå fra slemt til værre. Enhver større virksomhed burde følge Microsofts eksempel. De er i fuld gang med at nedbringe deres udledninger og de venter at være i 0 senest i 2030.
Det ville klæde vores politikere, hvis de stillede tilsvarende krav til alle vores store virksomheder.

Indtil videre siger prognoserne, at elprisen stiger til det 3-dobbelte inden for de næste 6 måneder. Måske kan den gamle bil alligevel godt holde et par år til....

@Anders bentsen: Svaret er planloven - hvis de ønsker det, så skal det først igennem en længere proces og borgerne skal høres og de vil ikke have refleksioner fra solcellepanelerne, larmen fra vindmøllen blablabla osv.

Planloven burde bare kunne overrules, hvis man kan dokumentere, at det gavner miljøet!

Desværre vil der ikke være enighed om, hvad der gavner og hvordan man skal måle det (og jeg mener politisk, ikke videnskabeligt) og med udsigt til en blå regering om lidt, så vil det for den blå regering være "et vidtgående indgreb på linje med ekspropriation" og dermed vil planlovens langsomme proces bestå og forhindre miljøvenlige tiltag big time!