Læserbrev
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Skal jeg holde den ærlige tale for min mor?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
24. september 2022

Min mor fylder snart rundt og har besluttet sig for at fejre det med en stor fest. Det har stillet mig i lidt af et dobbeltdilemma: Bør jeg holde en tale? Og hvis ja, hvor ærlig skal den være?

Vi er en lille og mildest talt fragmenteret familie, og mine søskende og jeg er de eneste af min mors familiemedlemmer, der kommer til festen. De andre har ingen planer om at holde tale eller lave indslag, og jeg har på fornemmelsen, at hvis vi børn ikke byder ind med noget, så vil ingen andre gæster gøre det.

Hvilket bringer mig til den anden del af mit dilemma: Selv om min mor har gjort sit bedste, har det ikke altid været nemt at være hendes barn. Så hvis jeg skulle holde en tale, ville det være med blandede følelser, som jeg nok ville have svært ved at lægge låg på.

Er den store 70-årsfest den rigtige anledning til at fortælle min mor nogle sandheder i andres påhør?

— Mellembarnet

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her