Forældreskab
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min syvårige datter ligner en 17-årig i sin læderjakke. Skal jeg skride ind?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
3. september 2022

Jeg har tre børn sammen med mine kone og oplever, at en af de helt store opgaver for os som forældre er at sørge for, at børnene ikke bliver voksne for hurtigt. De kan tids nok få en knallert og en konto på Instagram. Min kone og jeg er enige, men forleden var min syvårige datter så på besøg hos sin moster, som impulskøbte en lyserød læderjakke til hende på et loppemarked. Hun ligner en på 17 og vil ikke gå i andet. Er det bare sådan, det er, at være forældre, at man må opgive sine principper i mødet med virkeligheden? Eller skal vi opretholde vores regime, og i så fald hvor længe?

— Farmanden

Svar I:

Intentionen er god, for barndommen skal ikke bare overstås i en fart. Men der er også noget andet på færde, end at du/I blot vil værne om jeres børns barndom. For selvfølgelig ligner din syvårige ikke en 17-årig, fordi hun har fået en lyserød læderjakke. Måske du ikke kan lide stilen, men din datter har jo ikke bedt om at få en bh eller en navlepiercing.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Stå fast og som forældre og dermed ansvarlig for dine børn, må du og skal du også sætte rammerne og grænserne. Sig til mosteren at hun ikke må købe noget uden at I godkender det først. Jakken bør din datter levere tilbage til mosteren.
En 7 årig skal ikke ligne en på 17år og dermed risikere en tidlig seksualisering, hun er stadig kun et barn på 7år.

Else Marie Arevad

Hvordan kan en syvårig ligne en syttenårig? Lad dog barnet beholde sin jakke, hvis hun er glad for den, og fortsæt med den gode og sunde opdragelse.

Børn har da alle dage lejet med idéen om at være voksen - eller bare ældre end de er. Hvem har ikke leget 'far, mor og børn', dengang vi selv var børn?

Eller at lege 'cowboydere og indianere' ?

At have den idé, at man skal forhindre børnene i at lege, at de er ældre end de er lige nu er altså forkvaklende. Det er jo en naturlig udvikling..

... og vær glad for, at jeres datter har sådan en kærlig moster.