Penge og venner
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Min ven vil låne 15.000 kroner af mig til sit lystbetonede liv

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
17. september 2022

Jeg har en højt værdsat ven, som har spurgt, om han må låne 15.000 kroner af mig. Han har hængt med næbet den seneste tid og har spurgt mig, om han må låne penge til et særligt kampsportsretreat i Brasilien. Han tror, at det kan give ham ny energi og glæde.

Jeg har økonomisk råderum til at låne ham 15.000, men jeg mistede lidt pusten, da han spurgte. Jeg lever et travlt arbejdsliv med kæreste og barn og hus og struktur og planlægning. Han lever et intuitivt og lystdrevet liv, er altid lidt på røven økonomisk, skifter indtægtskilde tit og flytter ofte, fordi han tager på mange eventyr. Det elsker jeg ham for som ven, men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg vil kunne få pengene tilbage igen uden at rykke. Hvad gør jeg?

— Den strukturerede

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Det er en ret effektiv måde at skille sig af med sine venner på - at låne dem penge. Bare min erfaring.

giv din ven pengene uden modkrav om noget som helst – måske vil du selv opleve det så vildt fedt overskudsagtigt udfordrende grænseoverskridende næstenudafkroppenoplevelse at øve sig på at være generøs – in this lifetime – din vens eventyr kan sagtens matches uden at gøre det store nummer ud af det