Nekrolog
Læsetid: 3 min.

Hun var som en forvokset Pippi Langstrømpe – fuld af opfindelser og skæve påfund

Ulla Tarp Danielsen var opfinder, kunstner, neuropsykolog og meget andet. Hun levede livet i sit palæ Villa Villekulla, hvor hun samlede kunstnere fra hele verden
Moderne Tider
17. september 2022
Ulla Tarp Danielsen var opfinder, kunstner, neuropsykolog og meget andet. Hun levede livet i sit palæ Villa Villekulla, hvor hun samlede kunstnere fra hele verden

Privatfoto

En dag for mange år siden var Ulla Tarp Danielsen inde på Københavns Hovedbanegård. Hun skulle med toget, ud at rejse, men inden hun nåede så langt, fik hun øje på en ulykkelig kvinde, der sad alene med sine små børn. Kvinden havde ikke noget sted at tage hen, og Ulla Tarp Danielsen, der skulle være væk i 14 dage, gav hende uden tøven adressen og nøglerne til sit hus.

Sådan var Ulla. Et generøst menneske med en vild energi.

Ændrede livskurs

Ulla Tarp Danielsen blev født den 28. marts 1933 i Nordjylland, om end hendes fødselsdato i mange år var ukendt for selv hendes nærmeste venner. Hun brød sig ikke om reducerende tal og blev rasende som ældre, hvis nogen blev imponerede over alt det, hun formåede »i den alder«.

Hun var den yngste i en søskendeflok på seks, forældrene var landmænd og drev om sommeren et pensionat for europæiske turister. Det betød liv og mennesker, fælles middage og festlige langborde. Traditioner, som Ulla tog med sig, da hun efter gymnasiet flyttede til København for at studere medicin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Jeg har ikke kendt til hende, men det lyder til, hun var et sympatisk menneske.
Jeg blev helt glad ved at læse nekrologen.