Center for Vild Analyse
Læsetid: 4 min.

Med kravet om valg prøver De Radikale at anfægte kongens ret til at være konge

Måske er det ikke helt ligegyldigt, at det er Kongen, der har retten til at udskrive valg i utide
Hvis Sofie Carsten Nielsen var i psykoanalyse, ville hendes krav om valg svare til at prøve at tage styringen fra analytikeren. En frækhed, Mette Frederiksen forståeligt nok ikke er helt med på.

Hvis Sofie Carsten Nielsen var i psykoanalyse, ville hendes krav om valg svare til at prøve at tage styringen fra analytikeren. En frækhed, Mette Frederiksen forståeligt nok ikke er helt med på.

Frederik Danielsen

Moderne Tider
24. september 2022

Et af de mest kontroversielle elementer i Jacques Lacans psykoanalytiske praksis var den variable session. Analysanden i Lacans psykoanalytiske praksis kunne ikke på forhånd vide, hvor lang tid den enkelte session ville vare. Det kunne være en time. Det kunne være ti minutter.

Det er ikke svært at se, hvorfor denne tilgang var kontroversiel. Psykoanalyse, ligesom terapi, rådgivning og coaching, er dyrt, så vi forventer normalt, at vi får den tid, vi har aftalt, det skal tage. Men det var netop et brud på den forventning, man skulle acceptere, hvis man gik i analyse hos Lacan.

At Lacan arbejdede med variable sessioner havde dog en vigtig baggrund: Det væsentlige i en psykoanalyse er ikke den tid, man bruger hos sin analytiker, men derimod den, der ligger imellem de enkelte sessioner. Ved at afbryde sine sessioner før tid ville Lacan bringe sine analysander derhen, hvor de ville have svært ved at slippe den tanke, som de så at sige stod midt i, da sessionen blev afbrudt. Formålet var at give analysandens ubevidste tanker en form for ’lektier’ for til næste session.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hannibal Knudsen

Hvis ikke de radikale besinder sig i en tid hvor der er brug for en fungerende regering og folketing og ikke måske måneders kævl om at danne ny regering, så er de ubestridt det mest uansvarlige parti i landet

Kurt Nielsen, erik pedersen, Torben K L Jensen, Poul Erik Pedersen, Holger Nielsen, Carsten Bjerre, Mathias Petersen, Mads Troest, Eva Schwanenflügel og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Jeg tror også, at De Radikale har overspillet deres kort og kommer til at få hug af Mette Frederiksen, men præcis hvordan MF har tænkt sig at slå tilbage, ér da spændende!

- Og hvem og hvordan skulle RV reelt kunne samarbejde/støtte/danne regering med blå stue...

erik pedersen, Poul Erik Pedersen, Holger Nielsen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Martin Jacobsen

Med kravet om valg, og derefter sandsynligvis en borgerlig regering, har De Radikale bevist, at en ulighedsskabende politik er den vigtigste for dem. De har andre gode ideer, og det er sikkert derfor det før er lykkes R at trække stemmer væk fra blå blok.

Men resultatet bliver nu flere sociale nedskæringer, dårligere social sikring ved arbejdsløshed, og i det hele taget dårligere velfærd. Derefter kommer skattelettelser til de rigeste, med Søren Pape Poulsen ved roret...???

Hvis Sofie Carsten Nielsen trækker kravet om valg tilbage, vil det gå ud over meningsmålingerne. Det har hun så et år til at rette op på. En måde at gøre det på er naturligvis lige som i 2019 at tage ud til almennyttige boligområder, og der overnatte i de tre uger som valgkampen varer. Så kan R trække vælgere væk fra det eneste ærlige sociale parti, som kæmper for at fjerne fattigdommen i Danmark og at vende den konstant øgede ulighed, som er steget i fire årtier.

Sofie Carsten Nielsen har et valg; flere penge til de rige eller bedre forhold til alle danskere. At sænke rød blok? Hvad vælger hun - at gå i regering med De Konservative?

Martin Jacobsen

På et område har De Radikale ret; når der vælter ind med flere kriser, kan man naturligvis ikke have den samme ledelsesstruktur med en snæver håndfuld der bestemmer i toppen af et enkelt parti. Kriser er som nye ukendte territorier, man er nødt til at udnævne en ledelse for hver ny pandemi, klimakrise, recession, finanskrise, fattigdomsbekæmpelse m.m.

Kriser kan ikke udsættes, tres tusinde fattige børn skulle vente tre år på at corona gik over, derefter at Ukraine eller Rusland hæver det hvide flag, at priserne på energien falder, at Danmarks CO2-udledning kommer ned på et, for kloden acceptabelt niveau. Problemet med ledelse er ikke løst ved de forskellige ministerier. Hjernemassen hos Socialdemokratiet er simpelthen ikke tilstrækkelig stor til at klare alle de kriser, der nu vælter ind over landet.

Antallet rejsende er rekord højt, 4,4 mia. mennesker, og der er forudsigelser om, at det tal vil fordobles om få år, med andre ord kommer der flere pandemier. Desuden står vi overfor en polarisering på magtområdet, med USA, EU, Kina og Rusland som de værste kombattanter, der alle ønsker at dominere, samt der er et hundrede millioner flygtninge, fordrevne pga. proxykrige fra syge magtmennesker, og 340 millioner mennesker der sulter. Alle disse problemer skal der gøres noget ved. Det nytter ikke at fokusere på meningsmålingerne. Det er det grundlæggende problem med den nuværende ledelsesstruktur: Landet er ikke gearet til alt det som kommer.

vidunderligt
det ville være så übercool med Folketingsvalg den 30. maj 2023 og god tid til at finde ud af hva’ så inden !

Poul Erik Pedersen, Holger Nielsen og Christen Thomsen anbefalede denne kommentar
Christen Thomsen

Mette Frederiksen begik en dumhed da hun i sin tid gik med til en minkkommision.. Det fik juristerne ind i politikken, som de blå nu satser på at fremture med. De radikale, som ikke er de skarpeste knive i skuffen, hoppede med på den galej: hvis vi ikke får et valg i stedet, så stemmer vi sammen med Vermund og Støjberg om at vælte regeringen og få endnu en politiserende juristkommission i gang igen.
Så selvflg. skal MF ikke udskrive valg nu.

Margit Johansen

Det er ethvert parti's ret, at fremsætte et mistillidsvotum til den enhver tid siddende regering, men en stor risiko for at vælgernes sympati samler sig om regeringen der udsættes for baghold af et støtteparti. Det kan jo godt være at valget udskrives, men fremskrives til foråret. Det er enhver regerings ret.

Kristian Knudsen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar