Italiensk valg
Læsetid: 9 min.

Om lidt kan Italien få en stærkt højrenational regering. Men omvæltningerne bliver næppe så dramatiske som frygtet

Ser man på den politik, Italiens Brødre lægger for dagen, er der ikke grund til at frygte, at Italien bliver det nye Polen, eller at euroen vil kollapse

Giorgia Melonis højrekoalition har ikke nogen konfrontation med EU på plakaten – og den kommer næppe til at regere særligt længe.

Gianni Cipriano

Moderne Tider
24. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er med en vis ængstelse, at man følger med i regeringskontorerne rundt omkring i Europa, når italienerne søndag går til valg. Ifølge meningsmålingerne er det mest sandsynligt, at den næste regering bliver en koalition bestående af det stærkt højrenationale Italiens Brødre med den populære leder Giorgia Meloni i spidsen og støtte fra Silvio Berlusconis Forza Italia og Matteo Salvinis Lega.

Holder målingerne stik, vil Meloni være den første italienske premierminister fra den yderste højrefløj siden Anden Verdenskrig og fascismens fald. Hun vil også være den første kvinde på posten.

At EU’s tredjestørste økonomi står til at blive regeret af en nationalistisk, EU-skeptisk leder, vækker mindelser om frygten forud for det franske valg, hvor Marine Le Pen, leder af det højrenationale Rassemblement National, kæmpede mod Emmanuel Macron om at blive Frankrigs næste præsident: Der var blandt mange i det etablerede system lettelse at spore, da Macron i april sikrede sig præsidentposten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørgen Tryggestad

Ikke alle deler den opfattelsen af Giorgia Meloni ...

Her er en interessant artikel fra den norske udgaven af World Socialist Website: vedr. denne Giorgia Meloni og hendes højrekoalition:

Etablissementets partier og media baner vei for fascistene i den italienske valgkampen.

Peter Schwarz
22-09-2022.

Den italienske valgkampen antyder bare én ting: Landets ledende politikere og medier er fast bestemte på å bane vei for at fascisten Giorgia Meloni flytter inn i Palazzo Chigi, den offisielle residensen til Italias statsminister...

Hele artiklen:
https://www.wsws.org/no/articles/2022/09/23/jzpv-s23.html

PS.:
WSWS er et godt (og nødvendigt) information-supplement til Dagbladet Information vedr. den førte politik og den aktuelle økonomiske og sociale tilstand i især Europa og i USA.

https://www.wsws.org/en?redirect=true

https://www.wsws.org/no