Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Wanda Holm elskede hvert et hjørne på Omø, og kærligheden var gengældt

Wanda Holm boede det meste af sit liv på Omø, hvor hendes dør altid stod åben, og da hun blev alene, sprang fællesskabet til. Hendes liv var præget af sygdom, men hun insisterede på at fylde det med sang
Moderne Tider
10. september 2022
Wanda Holm boede det meste af sit liv på Omø, hvor hendes dør altid stod åben, og da hun blev alene, sprang fællesskabet til. Hendes liv var præget af sygdom, men hun insisterede på at fylde det med sang

Privatfoto

Når én person dør på Omø, så dør der tre.

Sådan lyder en talemåde på den lille ø ud for Skælskør.

Her lever man helt tæt sammen, og man dør ofte helt tæt sammen. Det er en talemåde, men det kan også være en reel erfaring. I juli døde Wanda Holm af en blodprop, mens hun sad i sin veninde Kirstens bil. De var på vej til bisættelse for deres veninde, som var gået bort på Omø ugen forinden. Og ugen før havde de mistet en anden fælles ven på øen.

»Jeg vil leve, jeg vil dø på min lysegrønne ø,« sang Clara Østø i en af Wanda Holms yndlingssange, og det blev også en slags refræn i hendes tilværelse.

Hun blev født på Omø i foråret 1942. Hendes mor hed Engel, hendes far hed Alf, og de forelskede sig i hinanden med det samme. Alf var taget til øen for at arbejde som bygningsmaler. En aften kom han forbi en boldbane, hvor en gruppe kvinder var i gang med at spille håndbold. Og der, midt i målet, var Engel, og det var nærmest umuligt for Alf at kigge andre steder hen. Engel sørgede for, at bolden hele tiden røg forbi nettet og over til ham.

Ti måneder senere kom Wanda Holm til verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her