Ugens historie
Læsetid: 3 min.

Rusland bliver lige nu invaderet af en mægtig og giftig modstander

Imens russiske styrker kæmper i Ukraine, er store dele af Rusland selv ved at blive invaderet af en helt anden og ganske giftig fjende. Årsagen skal findes i 1940’erne, da sovjetiske forskere satte sig for at skabe fremtidens dyrefoder
Man må konstare, at Ruslands krig mod bjørnekloen går skidt.

Man må konstare, at Ruslands krig mod bjørnekloen går skidt.

Pierre Bulliard

Moderne Tider
17. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den sniger sig ind overalt. Forviser de oprindelige beboere, ødelægger livsvilkårene, spolerer markerne og er nu i gang med at indtage selveste Moskva. 

Den enorme plante kæmpebjørneklo, hvis giftige saft kan medføre tredjegradsforbrændinger, har over de seneste årtier bredt sig uhæmmet over store dele af Rusland, og ifølge videnskabsjournalisten og konservatoren Maria Antonova er plantens fremvækst et billede på det russiske regimes ligegyldighed over for tilværelsen ude på landet.

Hvor man engang gjorde sig store anstrengelser for at opdyrke nye landområder, har man i dag vendt disse områder ryggen. I Tver-regionen, som ligger mellem Moskva og Sankt Petersborg, har kæmpebjørnekloen fundet vej til en tredjedel af alle byer og landsbyer – og det er altså i et område på størrelse med Østrig, skriver Maria Antonova i en artikel i The New York Times, som vi her trækker store veksler på. Men nu har den botaniske belejring også ramt rigets hovedstad: Af artiklen fremgår det, at hele 270 kvadratkilometer af Moskva-regionens territorium i 2020 blev angivet som værende invaderet af planten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørgen Ellegård Frederiksen

Det føjer jo ironisk nok helt nye dimensioner til begrebet "Den russisk bjørn". Og mon kæmpebjørnekloen nogen sinde vil blive overvundet? Også den i Kreml.

Susanne Kaspersen, Josephine Kaldan, Torben Bruhn Andersen, Torben Siersbæk, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Bjørneklo bekæmpes ved afgræsning med får.

Nille Torsen, Mogens Holme, Alvin Jensen, ingemaje lange og Ninna Maria Slott Andersen anbefalede denne kommentar

@Jens Thaarup Nyberg
Hvor mange tror du er nødvendige i dette tilfælde?

Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Det ser ud til, at systemet - uanset om det var under kommunismen eller nu under Putin - har fordummet russerne. I alt fald er der langt mellem russiske Nobel-priser i forhold til befolkningstallet, når man tænker på, at der i Sovjetunionens "velmagtsdage" - hvis man kan bruge dette udtryk - var 300 millioner mennesker, som kunne blive Nobelpristagere.
I mange år var det den gale biolog, Lysenko, som var det videnskabelige orakel, hvad angår biologi. Han slog godt nok det meste. Og var Kremls helt i mange år...
https://en.wikipedia.org/wiki/Trofim_Lysenko

@Jan Damskier
Jeg tænker nogen millioner. Det vil få uldprisserne til at rasle ned.

@Alvin Jensen
Det er ikke al uld der kan bruges til beklædning. Der er allerede en masse uld der bliver brændt hvert år uden indflydelse på uldpriserne.
Det fede ville være hvis man begyndte at bruge uld istedet for polyester-fyld i sofapuder, tæpper og sofaer, men det kræver nok for meget bearbejdning til at det ville vinde indpas i vores kapitalistiske værdikæder.