Fodbold
Læsetid: 8 min.

Den store frontangriber er igen højeste mode. Men han spiller ikke som dengang i 1990’erne

I denne sæson er targetmanden tilbage i topfodbold. Både i Danmark og i de store ligaer. Norske Erling Braut Haaland er kroneksemplet

Haaland er et fysisk monster, men også en moderne angriber med en stor fodboldhjerne.

Andrew Yates

Moderne Tider
17. september 2022

Det lignede et tilfælde, men var det formentlig ikke, da Premier Leagues to ubestridte førerhold i begyndelsen af juni begge offentliggjorde deres nye angriberindkøb. Den 13. juni meldte Manchester City ud, at man havde købt det norske fænomen Erling Braut Haaland, og to dage senere stod Liverpool FC’s store nye angriber, Darwin Nunez fra Uruguay, klar.

22 og 23 år gamle er de to nye store 9’ere med prisskilte på omkring de 700 millioner kroner hver inklusive bonusser. Begge ankom de med voldsomme målstatistikker fra 2021/2022-sæsonen: Haaland med 29 mål i 30 kampe for Dortmund, i en sæson, hvor han var plaget af skader. Benfica-spilleren Nunez scorede 34 mål i 41 kampe i alle turneringer.

I de uger var fodboldverdenen ved at koge over med sammenligninger mellem de to. Først og fremmest af to grunde: Deres ens fysik og den taktiske forandring, som deres tilgang ville medføre for deres respektive klubber.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her