Brevkassen: Kan en gammel punker som mig stemme på Moderaterne?

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
15. oktober 2022

Siden jeg fik stemmeret (jeg er 47 år), har jeg stemt på Enhedslisten – der var lige et enkelt, højredrejet år, hvor jeg stemte SF (det år, hvor vi alle sammen gjorde det), men derefter var det tilbage til EL igen. Min meget blå familie har altid hånet mig og sagt, at jeg bare skulle vente, til jeg selv skulle betale topskat, og så ville jeg komme til fornuft – så på en barnlig måde er det dejligt fortsat at stemme EL. Og så føler man sig jo som et godt menneske, når man giver sin stemme til de svage.

Men. Nu har jeg taget en del kandidattest, og til min store overraskelse er jeg mest enig med Moderaterne. Jeg er virkelig ikke fan af Lars Løkke, og min bror vil håne mig for evigt, hvis jeg stemmer på ham. Men deres 11 punkter har jeg svært ved at være uenig i, og den kandidat, jeg ville kunne stemme på (Monika Rubin), skriver ligefrem, at hun vil kæmpe for »en human udlændingepolitik«.

Jeg har overvejet at lyve og sige til alle, at jeg stemmer EL, som jeg plejer, og så stemme på Moderaterne i boksen, men er jeg virkelig sådan en svagpisser og hykler? Hjælp!

— Den gamle punker

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

To gode svar. Tak.
Ejvind Larsen

Kurt Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese, Else Mortensen, Katrine Damm, Anker Nielsen, erik pedersen, Viggo Okholm, Ditlev Palm, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Stem Løkkeridderen ind, såfremt du er ligeglad med, at alle de skønne valgløfter bliver skrottet til fordel for magten, og jo flere mandater Moderaterne får, jo mere højrepopulistisk politik vil der blive disket op med.

Husk jobcentrene, strukturreformen, omprioriteringsbidraget, ghettoplanen, paradigmeskiftet, Lynetteholmen, smykkeloven blandt andet.
Alle disse forfærdeligheder er opfundet i Løkke-regeringer.

Men jeg fornemmer netop ikke, du er typen som glemmer dit kryds, når alt det de røde partier har kæmpet for bliver tilintetgjort i løbet af ingen tid..

Giv dem aldrig chancen for at gøre dit håb til skamme, og tag et par andre kandidattests før du indser, at de er nøjagtigt lige så pålidelige som en vejrudsigt for næste måned ;)

Kurt Nielsen, Marianne Jespersen, Jane Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Lars B. Jensen, Steffen Gliese, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Mathias Petersen, erik pedersen, Viggo Okholm, Ditlev Palm og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Mathias Petersen

Svarene fra Natalie Barrington Rosendahl og Eva Schwanenflügel er spot on. Jeg begriber simpelthen ikke, at man i bare et sekund kan overveje, at give sin stemme til den principløse bilagsdværg, som har ødelagt SÅ meget for velfærdssamfundet og samfundets svageste. Vi bør også tilføje sagen om overbetaling til privathospitalerne til Evas opremsning.

Men jeg sympatiserer med brevskriverens udfordring om at blive forhånet af højredrejet familie (eller kolleger) som støtte af Enhedslisten. Det er i sig selv utåleligt

Kurt Nielsen, Jane Nielsen, erik pedersen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Klaus Folkmann

@ Eva Schwanenflügel
Mener du at Løkke skulle være mere magtliderlig end Mette Frederiksen ?
Kunne det tænkes at en af grundene til at Løkke har stiftet sit eget parti er at han ville gøre sig fri af forpligtelserne til den yderste højrefløj ? Enhver siddende statsminister er afhængig af stemmer fra partier de på en række områder er dybt uenig i, også Mette Frederiksen.
Og paradoksalt nok har socialdemokratiet jo i store træk overtaget DF´s populistiske synspunkter på udlændinge området.

I de valgudsendelser jeg har set, er Løkke en af de få politikere der er kommet op med reelle velovervejede løsninger på en række område samtidig med han forsøger at gøre op med symbol politik. Desuden er han en dygtig håndværker der tidligere har vist at han evner at få gennemført store reformer. Så jeg forstår egentlig godt "den gamle punkers" tvivl - det har vist ikke ret meget med Pittelkow-syndromet at gøre :-)

Eva Schwanenflügel

@ Klaus Folkmann

Læserbrevsskribenten 'Den gamle punker' er i tvivl om, hvorvidt vedkommende skal stemme Lars Løkke Rasmussen (Moderaterne..) eller Ø, så det er mit udgangspunkt i min besvarelse af spørgsmålet.
Det er således ikke et valg imellem Mette Frederiksen og Lars Løkke, det handler om.

Hvorvidt man kan måle graden af magtliderlighed skal jeg ikke kunne sige, men jeg mener, der er stor forskel på, hvor henholdsvis LLR og MF kommer fra.

Vi har allerede oplevet Lars Løkke Rasmussen som statsminister flere gange, og har derfor erfaret, at hans beslutninger har det med at have en dårlig effekt for de grupper i samfundet, der har allermest behov for hjælp.
Det skyldes både at Løkkes parlamentariske grundlag har været højrepopulistisk/neoliberalistisk, men også at han selv helst vil gavne dem, der har mest i forvejen.

Jeg kunne aldrig forestille mig, at Mette Frederiksen ville blive smidt ud af Socialdemokratiet, for derefter at danne sit eget parti som hævn, og måske den lille, men eksisterende mulighed for at blive statsminister igen ved at vride armene om på flertallet.

Vil Løkke virkelig gøre sig fri af det højrepopulistiske flertal får han jo i praksis ikke mulighed for det, uanset hvilken side han peger på, (også hvis han peger på sig selv), al den stund, at den blå side af Folketinget er populistisk næsten uden undtagelse, og som du siger, har S overtaget mange af dens holdninger.

Når du refererer til Løkke som 'en dygtig håndværker', og priser hans reformer (nedskæringer), kunne jeg ikke være mere uenig.
Reformerne er skyld i den velfærdsderoute, vi i øjeblikket bakser med.

Jane Nielsen, Lise Lotte Rahbek og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

journalister mfl. taler om at Lars Løkke jo "kan" sundhedsvæsenet og det er jo ganske sandt at han bl.a. har stået som den sundheds- og statsminister, der fik sørget for at vi i Danmark fik etableret et privat hospitalsvæsen som har profit som formål, bl.a ved at tvinge regionerne til at betale for operationer hvis de ikke kunne nå det selv inden for de ventelistegarantier han lokkede patienterne med. Han fastsatte samtidig en overmåde høj overbetaling. Resultatet ser vi bla. nu et overbebyrdet offentligt sundhedsvæsen med nedslidt personale og en flugt ud til de private hospitaler, til kommunerne og til medicinalindustrien mv.
Jo han er dygtig og erfaren - han kan virkelig sit politikerhåndværk!! Og han blomstrer virkelig i tv-dueller mv. Men se på resultaterne af hans "politiske håndværk" og stop med at blive forført af smarte ord.

Mathias Petersen, Kurt Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

"Min meget blå familie har altid hånet mig og sagt, at jeg bare skulle vente, til jeg selv skulle betale topskat, og så ville jeg komme til fornuft"

Det sagde mange amerikanske familier også til deres børn da Ronald Reagan blev præsident. I dag bor mange af de børn i en trailerpark.

Jesper Johannsen

Den-Lille-Svindler er Anders Fogh Rasmussens tro minimalstats væbner. Det har han været i snart 20 år, hvor han har været på korstog mod velfærdsstaten Danmark. Om den mand så stillede op som formand for Enhedslisten ville formålet fortsat være at ødelægge velfærdsstaten Danmark.

Som menneske er Lars Løkke Rasmussen umiddelbar sympatisk. Har aldrig mødt manden i virkeligheden. Men som politiker er han en målrettet neo liberalist. Han har destrueret kommunerne, sundhedsvæsenet, SKAT for at nævne nogen af velfærdsstatens grundpæle.

Og selv en som Jakob Engel-Schmidt gør den nu som midt søgende politiker.

Et omvendt Pittelkow-syndrom. Tænk at nogen virkelig hopper på den. En trojansk hest forsøges placeret på midten af dansk politik.

Mathias Petersen, Kurt Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Nikolaj Lykke Nielsen

Nå, gamle punker, jeg er altså nysgerrig - gjorde du det så?