Brevkassen: Skal jeg tage en kugle for fællesskabet og stemme taktisk på Alternativet?

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
29. oktober 2022

Jeg er det, man nok kan kalde voldsomt venstreorienteret. Men ved dette valg overvejer jeg for første gang ikke at stemme voldsomt venstreorienteret. Jeg har fulgt Alternativets dans på spærregrænsen og er bekymret for, at et stort stemmespild på venstrefløjen kan komme til at betyde, at Lars Løkke kommer med i en ny regering. Eller chok: At den bliver helt borgerlig. Derfor overvejer jeg at stemme på Alternativet. En kollega har beskrevet det som at tage en kugle for fællesskabet. Men jeg risikerer jo at bidrage til stemmespildet, hvis de ikke kommer ind. Hvis de kommer ind, skal jeg til gengælde leve med, at jeg har stemt på dem hele den kommende valgperiode. Hvad skal jeg gøre?

— Røde

Svar I:

Det er valgets store venstreorienterede dilemma, du står i. Selveste Mogens Lykketoft har her i avisen bebudet, at han vil »klappe, hvis Alternativet klarer skærene«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Å Å Åh ! – du er ikke alene – og sammen er vi stærke(re) – Å Å Åh !
det er som om dette V A L G er blevet forvandlet til et Tribiniagtigt cirkus–tombola hvor det gælder om at være på de stærkes hold – ALLE mine stærkt venstreorienterede venner fra fortiden hæger om og k l æ b e r til deres lille stemme–X (smag lige på brøken 1/4.262.105) – DE kan simpelthen ikke kaste skyklaphatten og se skoven for træer OG bliver indebrændt pissesure og misser pointen – Danmark arbejder med FORHOLDSTALSVALG: https://valg.oim.dk/media/8872/det–danske–valgsystem.pdf – fordelingsmatematik og hvad er der så svært at forstå – QUID PRO QUO !

Uanset om Alternativet kommer i FT eller ej, vil pertiet få tildelt et beløb pr afgivet stemme til det politiske projekt, så en stemme på Å er en stemme på den grønne fremtid, vi alle har brug for - så der er ingen spild ....

Torben Nielsen, Herdis Weins og Christian Bruun anbefalede denne kommentar

Det er simpelthen blevet en "no-brainer", som det er blevet smart at sige.

Du er grøn. Dit eget parti er sikret. Du skal stemme på Alternativet for dit eget partis skyld

Bare hør på Mogens Lykketoft. Nestoren. Det er fuldstændigt uhørt, at man med sin partitops velsignelse anbefaler vælgerne at stemme på et andet parti, men det gør Lykketoft, og han er sendt af sin partitop, fordi ingen andre kan bryde det tabu og henvise vælgerne til et andet parti.

Det er jo helt bizart, hvis Pia Olsen Dyhr skulle anbefale det samme i stedet for SF, men de andre mener det, uden at kunne sige det.

Alternativet er nøglen til grønt flertal.

erik pedersen, Herdis Weins, Lise Lotte Rahbek, Inger Pedersen og Jesper Eskelund anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Hvis det er stemmespild - så opretter vi en taktisk stemmespilds-organisation efter valget og uddeler genbrugsklude (ikke papir!) til at tude i.

Torben Nielsen, Inger Pedersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Jeg er med, Lise Lotte :-)

Bortset fra, at jeg tidligere i en børnehave fik at vide, at klima- og miljøbelastningen ift vaskede vaskeklude contra papir ville være ét fedt.
Ved ikke, om den stadig gælder - men fælles tuden er vel også noget... :-)
Skal vi udvise rettidig omhu og vælge tone- f.eks. kammertonen A - når nu Å ikke findes i durskalaen?

Inger Pedersen

Hvilken tone bliver der for resten brugt i den alarm, der sendes hvert år 1. søndag i maj?

Inger Pedersen

- onsdag - kl. 12

Allan Nørgaard Andersen

Der er ikke noget mærkeligt I at bl.a. mange yngre mister motivationen for at stemme ved FT-valg, hvis ventrefløjen fremturer med det synspunkt at man ikke nødvendigvis bør stemme på det parti/den kandidat, der bedst repræsenterer ens holdning, men hellere på et andet parti, der muligvis kan være med til at udvirke at en smule af dét, som ens "rigtige" parti står for, kan blive gennemført.
"Del jer efter anskuelser!" som Hørup sagde.
Lykketoft ser vel en fordel i at venstreorienterede stemmer går til spilde eller svækkes, så S kommer til at stå relativt stærkere i en midtsøgende situation.