Klumme
Læsetid: 8 min.

FC Nordsjælland er et vidunderligt symbol på alt, hvad der er galt med moderne fodbold

Det var den bedste tid, det var den værste tid. FC Nordsjælland fører Superligaen og spiller vidunderligt offensiv fodbold med et hold af virtuose unge spillere. Men kigger man uden for banen, er klubben et meget rent eksempel på den affortryllelse, der præger moderne fodbold
FC Nordsjællands Adamo Nagalo fejrer en scoring mod Randers FC i begyndelsen af oktober.

FC Nordsjællands Adamo Nagalo fejrer en scoring mod Randers FC i begyndelsen af oktober.

Dejan Obretkovic

Moderne Tider
29. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der er endelig kommet et capo-tårn på Right to Dream Park, som Farum Park nu hedder. Sådan et lille plateau, hvor en af de hårde fans kan stille sig op med ryggen til banen og styre slagsangene.

På Brøndby Stadion og i Parken er det ofte noget med halstatoveringer og Bandidos-forbindelser. For FC Nordsjælland er det 25 drenge, der synger »Vi er FC, FC fra Farum«.

Ret nuttet.

Et ondsindet rygte ville ellers vide, at vi slet ikke findes. At tilhængere af FC Nordsjælland er lidt ligesom enhjørninge eller inspirerende valgdebatter. Man har måske hørt om dem, men ingen har rent faktisk set en.

Ganske vist er der heller ikke så mange af os, men vi findes. Og for tiden skulle man ikke tro, vi havde så meget at brokke os over.

Ikke alene fører FC Nordsjælland Superligaen, holdet spiller også forrygende offensiv fodbold og stiller med det yngste hold på tværs af alle de europæiske ligaer. Gennemsnitsalderen er 22,3 år. Holdets topscorer og ubetingede stjerne, lille henrivende Andreas Schjelderup, er kun 18 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Andersen

Vidunderligt velskrevet artikel.

Ole Olesen, Anders Reinholdt, Jørgen Tryggestad og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Tjah - det lader jo til, at FC Nordsjælland ikke engang opfører et "landsbyslagsmål på lejesoldat-basis". Det er ellers hvad de andre superligaklubber har dømt sig selv til med alle de spillere, som de bare køber udefra.

Jeg kan faktisk godt lide fodbold og spillede såmænd "hyggefodbold", indtil jeg som 60-årig fik slidgigt i begge hofter. Alligevel gider jeg ikke længere se på fodboldkampe. Undtagelsen er de kampe, hvor der ikke er noget på spil. Så slipper man for taktiske frispark, hiven i trøjer eller hele kroppen, nedslagtning af spillere, der er sluppet fri ved at drible udenom en anden spiller og hvad spillerne eller er tvunget til at foretage ,sig ene og alene fordi det hele drejer sig om penge.

Så for min skyld -hvil i fred du kære fodbold.