Fodbold
Læsetid: 4 min.

Iker Casillas: »Jeg er homoseksuel«. Nej, vent – det er bare for sjov!

Sagen om et tweet fra den tidligere målmandsstjerne Iker Casillas viser, at der er grænser for, hvad man må spøge med. Især når det drejer sig om homoseksualitet i professionel fodbold
Iker Casillas i 2019, da han var målmand for FC Porto.

Iker Casillas i 2019, da han var målmand for FC Porto.

Paul Ellis

Moderne Tider
15. oktober 2022

»Jeg håber, I vil respektere mig: Jeg er homoseksuel.«

Sådan lød et tweet søndag morgen den 9. oktober fra Iker Casillas Fernández, fodboldlegende og tidligere målmand for Real Madrid og det spanske landshold. Casillas er blevet kåret som verdens bedste målmand fem gange. Han indstillede karrieren for to år siden. Han har næsten ti millioner følgere på Twitter.

Som avisen The Guardian skriver, kom beskeden på Twitter dagen efter, at spanske medier havde rapporteret heftigt om den 41-årige eksmålmands sværmerier med den spanske skuespillerinde Alejandra Onieva. Og det var langtfra første gang med den slags skriverier, siden Casillas i april 2021 blev skilt fra hustruen gennem fem år, tv-journalisten Sara Carbonero.

Så blev twitterbeskeden slettet, og kort tid efter kunne man læse følgende på Casillas’ profil:

»Min konto er blevet hacket,« begyndte den og fortsatte:

»Heldigvis er alt i orden. Undskyld til alle mine følgere. Og selvfølgelig endnu flere undskyldninger til LGBT-fællesskabet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er da bedårende, hvordan hele diskursen er forandret, og selv fodboldspillere forstår alvoren i at mobbe en minoritet. Hvad de jo så heller ikke har gjort - det er jo ikke på nogen måde nedladende eller homofobisk, tværtimod peger det på en normalisering, hvor man skal være journalist for at fortolke den uskyldige smykken sig med lånte fjer som afstand til LGBT-miljøet, også anskueliggjort af de hurtige reaktioner og undskyldninger, samt modtagelsen af homofobiske kommentarer fra dem, der må formodes i en eller anden grad at være fans.
Det er simpelthen en anden attitude, denne sag demonstrerer. Endeligt!

Jørgen Winther

Ja, for en gang skyld har du ret.

Jeg ved heller ikke helt, hvad der er mobning ved en sådan tweet.

Det virker som om, at LGBT+ "miljøet" har en såkaldt "stick up their ass", eller som det hedder på godt dansk "et spanskrør op i endetarmen".

John S. Hansen

Hvor er det dog noget evig ligegyldigt first world navlepilleri!