Et liv er forbi: Christian Andersen vendte en hård barndom til et lyst liv

Christian Andersen fik nye venner på gåture, på gaden og i trappeopgange. Det betød meget for ham at værne om sine relationer, for hans opvækst var præget af svigt og ensomhed
Det blev et vendepunkt for Christian Andersen, da han som barn blev sendt til Bornholm for at bo hos nogle fjerne slægtninge. Var han blevet i København, mente han, at han nok var blevet kriminel.

Det blev et vendepunkt for Christian Andersen, da han som barn blev sendt til Bornholm for at bo hos nogle fjerne slægtninge. Var han blevet i København, mente han, at han nok var blevet kriminel.

Privatfoto

Moderne Tider
8. oktober 2022

Hvert år den 1. januar på slaget 14 mødes Aarhuus Nimbus Klub til nytårsparade på Rådhuspladsen. Her fyrer de en raket af, skåler i en lille én og viser deres motorcykler frem for forbipasserende og hinanden.

Som regel står alle motorcyklerne pænt parkeret med snuden den samme vej, men der var altid én, som vendte omvendt. Den tilhørte Christian Andersen, en spilopmager, der med et glimt i øjet kunne slippe af sted med det meste.

Christian Andersen blev født på Diakonissen på Frederiksberg i 1944. Hans far Svend Ove var murermester ligesom sin far, og moren Anna var hjemmegående. Alle bedsteforældrene boede tæt på familien, der foruden Christian talte tre døtre.

Tilværelsen var god, og livet tegnede godt, indtil Anna døde i 1951. Det kastede familien ud i en turbulent tid, da faren ikke formåede at holde sammen på hjemmet. De fire søskende blev splittet ad og sendt til forskellige familier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for denne serie. Jeg har læst flere gennem tiden, og tænker ofte at de er vigtigere end man måske lige først antager. At give et så bredt udsnit af den danske befolkning et mindeord med på vejen, betyder jo dels en verden for de efterladte venner og familie. Dernæst bliver de til Danmarkshistorie. Fortsæt endelig!

Morten Hansen, Danny Hedegaard, Dennis Tomsen og Brian W. Andersen anbefalede denne kommentar