Et liv er forbi: Hun var den første på Samsø til at få solceller og gik først på pension som 97-årig

Anny Sørensen var en ivrig folkedanser, tekstilentusiast og genbrugshaj. Hun værnede om miljøet og folk omkring sig og sad sjældent stille
Moderne Tider
29. oktober 2022
Anny Sørensen var en ivrig folkedanser, tekstilentusiast og genbrugshaj. Hun værnede om miljøet og folk omkring sig og sad sjældent stille

Privatfoto

I årene efter sin mands død inviterede Anny Sørensen hvert år sit barnebarn Astrid på ferie. De tog på ture med Foreningen Norden og Samsø Museum og besøgte blandt andet Færøerne, Finland og Sankt Petersborg.

I 1998, da Anny Sørensen var midt i 70’erne, var de i Island. Her kunne man komme ud at ride på en islandsk hest, hvilket bedstemoren selvfølgelig syntes, at Astrid skulle prøve. Men hesten var for stor og havde onde øjne, mente Astrid. Derfor svang Anny Sørensen sig selv op i sadlen – for når nu turen var betalt, skulle den så sandelig ikke gå til spilde.

Anny Sørensen var trods sin alder også frisk på at køre snescooter på Vatnajökull, Islands største gletsjer.

Et godt hoved

Anny Sørensen blev født den 5. februar 1924 i Råbylille på Møn. Hendes forældre drev et lille husmandssted. Familien levede under fattige kår, og hun blev først storesøster som niårig, da faren mente, der var råd til det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for en rigtig fin og tankevækkende nekrolog, over en flot lang livsbane. Har et stort hjerte til Samsø og dets beboere.