Et liv er forbi: Han vidste, hvad kunderne i grillbaren skulle have, før de bestilte

Walther Helstrups grillbar var et samlingspunkt for Hørsholms arbejdere. Han kom ikke altid hjem til tiden, men når han var der, stod den på is med ti kugler til ungerne og overraskelsesrejser til Rhodos. Han endte sine dage i Nordjylland som lokalmiljøets reservebedstefar
Walther Helstrup foran sin grillbar.

Walther Helstrup foran sin grillbar.

Privatfoto

Moderne Tider
15. oktober 2022

Walther Helstrup var spontan på godt og ondt.

Da hans to døtre, deres mor og hans forhenværende svigerforældre en dag skulle spise middag hos ham i hans bolig i Hørsholm – det gjorde de stadig indimellem, selv om børnenes forældre ikke længere var sammen – skulle han om eftermiddagen ud for at købe ind.

Men han kom ikke hjem igen, og resten af familien sprang i bilen hjem og måtte nøjes med en anden middag i Kokkedal. Sådan trak Walther Helstrup stikket indimellem, nogle gange i flere dage, hvor han så typisk opholdt sig på den lokale bodega Pinocchio eller Café Fyret i Københavns Nordhavn.

Men Walther Helstrup var også en omsorgsfuld far, der – før der var noget, der hed en 7/7-ordning – hentede sine to døtre i Kokkedal uden at fortælle dem, hvorhen turen gik. Det skulle være en overraskelse. Ofte var det til Bakken eller i Tivoli i København, hvor han kunne finde på at forære sine døtre og nogle gange også tilfældige børn en is med ti kugler, som de dårligt kunne løfte selv. Engang kørte han sågar til lufthavnen med sine døtre, og så gik turen ellers til Rhodos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her