Midtvejsvalgets største slag står mellem Martin Luther Kings arvtager og en kæmpestor footballstjerne

Det var en sensation, da demokraterne for to år siden vandt to sæder i Senatet i traditionelt konservative Georgia. Nu står en af sydstatens største footballstjerner, Herschel Walker, over for præsten Raphael Warnock. Det er en stjernekrig i et delstatsvalg, som mange mener vil definere USA’s politiske skæbne

Republikaneren Herschel Walker er støttet af Donald Trump og elsket som en af de bedste collegefootballspillere i Georgias historie. Og så ser han ud til at give sin modkandidat, Raphael Warnock, kamp til stregen.

Damon Winter

Moderne Tider
29. oktober 2022

»Jeg hader at være den, der spiller mit eget bands gamle sange,« siger Lin-Manuel Miranda under lyskæder mellem grønne træer i en poetisk gårdhave i Atlanta, Georgia:

»Men I skal vide: Historien holder øje med jer.«

Lin-Manuel Miranda er forfatter til de seneste års største succes på Broadway, en allerede kanoniseret genfortolkning af historien om grundlæggelsen af det amerikanske demokrati, stykket Hamilton. Og det er det stykke, han citerer fra:

»Jeg ser meget tydeligt, hvilke fronter som er oppe imod hinanden her, og hvad indsatserne er i dette valg.«

Der er jubel og hujen blandt de omkring 100 mennesker, der er mødt frem til vælgermødet i Georgia Beer Garden, som ligger et par hundrede meter fra Ebenezer Baptist Church, hvor Martin Luther King Jr. for 60 år siden prædikede om social retfærdighed og opfordrede til civilt engagement.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her