fodbold
Læsetid: 8 min.

Paul Pogba var sin generations største talent. Nu er han midtpunkt i en sag om heksekunst og afpresning

Paul Pogba var udråbt til sin generations største talent. Nu er han 29 år, har gennemgået en lang nedtur og er blevet offer for en afpresningssag, der involverer hans egen bror. Det kunne virke, som om han har tabt sin karriere på gulvet, men måske VM kan revitalisere den franske fodboldspiller
Om den skadesramte Paul Pogba når at blive klar til VM i Qatar, er der ingen, der ved. Men VM er Pogbas turnering, og det virker på mange måder som den sidste chance for at kickstarte karrieren igen

Om den skadesramte Paul Pogba når at blive klar til VM i Qatar, er der ingen, der ved. Men VM er Pogbas turnering, og det virker på mange måder som den sidste chance for at kickstarte karrieren igen

Franck Fife

Moderne Tider
8. oktober 2022

Da franskmændene i 2018 løftede VM-trofæet i Rusland, var det det hidtidige højdepunkt i den dengang 25-årige Paul Pogbas karriere. Da han var barn, så han igen og igen VHS-bånd af Frankrigs sejr i finalen mod Brasilien i 1998 med sin far. Tyve år efter kunne han selv hæve trofæet og sende en hilsen til faren, der døde året før slutrunden i Rusland.

I finalekampen mod Kroatien var Pogba overlegen. Og han havde været det gennem hele turneringen i sin rolle som en af de dybtliggende midtbanespillere med N’Golo Kante ved sin side i træner Didier Deschamps 4-2-3-1-formation. Det var Pogba, når han er bedst og gør tingene simple: Han klarede sine defensive pligter, fik det franske spil til at flyde med korte pasninger og lange spilvendinger og satte på elegant vis sine modstandere. I finalen toppede han det med målet til 3-1 scoret med sit svagere venstreben. Selv om målmanden Hugo Lloris var anfører, og Kylian Mbappé strålede, så var der en fornemmelse af, at Pogba var centrum for det franske hold. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her