Samira Nawas forældre: »Allerede fra ungdomsårene var hun svær at modsige«

Bashir og Mahbooba Nawa har som flygtninge fra Afghanistan oplevet, at politik kan være livsfarligt. Så det var med en vis ængstelse, at de så deres datter blive politisk engageret. Information har i denne serie mødt Morten Messerschmidts, Mai Villadsens og Samira Nawas forældre under valgkampen for at forstå, hvad politikerne er rundet af
Samira Nawa er på besøg hos sine forældre Bashir og Mahbooba i parcelhuset i Trekroner. Her prøver hun den kjole, hun har købt til valgaftenen 1. november.

Samira Nawa er på besøg hos sine forældre Bashir og Mahbooba i parcelhuset i Trekroner. Her prøver hun den kjole, hun har købt til valgaftenen 1. november.

Peter Nygaard Christensen

Moderne Tider
29. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Bashir og Mahbooba Nawa har dårlige erfaringer med politik. De har som flygtninge fra Afghanistan oplevet, at det kan være livsfarligt. Da deres datter Samira Nawa i slutningen af sin folkeskoletid fortalte, at hun agtede at melde sig ind i Radikal Ungdom, mærkede Mahbooba Nawa en ængstelse.

Det er en indlejret erfaring i hende, at man – særligt som kvinde – gør klogt i at være diskret og undlade at stikke næsen frem. Hun husker angsten for at gå på gaden i Kabul med udækket hår i 1980’erne, altid medbringende et tørklæde i tasken, hvis mujahedinerne skulle dukke op.

Men Mahbooba måtte erkende, at hendes teenagedatter havde gode argumenter for at være politisk aktiv i Danmark. I dag sidder 34-årige Samira Nawa i Folketinget for Radikale Venstre, og forældrene har svært ved at skjule både deres lettelse og glæde:

»Det er en øjenåbner for os, at man kan få indflydelse i samfundet på en god måde,« siger Bashir Nawa i parcelhuset i Trekroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Samira Nawa er efter min mening en af de mest kompetente politikere i det radikale venstre. Hendes uddannelsesmæssige og erhvervsmæssige baggrund er second to none", hun er klarttænkende og hun er god til at formulere sig.

Jeg husker med glæde, da Samira Nawa og Camilla Søe blev interviewet af Ask Rostrup i anledning af debatten om sexchikane . Samira Nawas og Camilla Søe's udtalelser var så ubetinget det mest fornuftige, der overhovedet blev sagt i hele debatten.

Samira Nawas økonomiske synspunkter er måske lidt mere højreorienterede end mine, men det behøver jo ikke at være hendes synspunkter, der er noget galt med.
Jeg håber virkelig for det radikale venstre, at hun bliver valgt ind i folketinget

Eva Schwanenflügel

"Og på Twitter skulle hun i sidste uge forsvare, at hun er en selvstændig og integreret kvinde, selv om hun har giftet sig med en mand med anden etnisk baggrund."

Det er eddermame langt ude..!
Er folk da fuldstændig hjernevaskede?

Ja, Samira Nawa er meget dygtig.
Hun bliver nok snart partileder, hvis jeg ikke tager fejl ;)

Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Søren Cramer Nielsen, Jan S. Jensen, Alan Frederiksen, Tina Peirano, erik pedersen og Mogens Kjær anbefalede denne kommentar

Ærgerligt; at Samira Nawa er radikal

Eva Schwanenflügel

Hanne Pedersen

Det er da bedre, end hvis Samira Nawa var Konservativ eller Venstrekvinde ;)

Alvin Jensen, Mogens Kjær, Carsten Munk og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Søren Cramer Nielsen

Samira Nawa er i mine øjne et frisk pust i dansk politik, med hendes mod til at udfordre det etablerede, og vise vejen frem for at blandt andet at skabe et mere retfærdigt, rummende og bæredygtigt samfund.

Også viser hun at det er muligt at skubbe til udlændinge- og integrationsdebatten, som for længe er blevet domineret af generaliseringer, fordomme, snævert syn og taktisk politiske standpunkter for at vinde magten.
Dette går blandt andet ud over velintegrerede mennesker, der ønsker at bidrage til det danske samfund, og gør alt det rigtige, men sendes umenneskeligt tilbage til usikre lande, hvor flere af dem intet tilhørsforhold har til.

Jeg håber Samira Nawa bliver genvalgt og takker for hendes bidrag til at skabe den forandring, som er helt på sin plads.

Alvin Jensen, erik pedersen, Mogens Kjær og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Samira Nawa går ind for at øge arbejdskraftsudbuddet med 50.000 personer - kan I gætte, hvor de skal findes?

Samira Nawa går ind for at hæve arbejdstiden.

Og nej, vi taler ikke 7 minutter om dagen.... ;)

Er I klar til 6-dages arbejdsuge igen på venstrefløjen?