Interview
Læsetid: 6 min.

Hvad skal der ske med Forsvaret? Vi har spurgt partierne

Det danske forsvar står over for store udfordringer og har ifølge flere analytikere brug for markante løft. Men hvad bør der gøres? Vi har spurgt en række partier om deres visioner for forsvarspolitikken og Forsvaret
Det danske forsvar står over for store udfordringer og har ifølge flere analytikere brug for markante løft. Men hvad bør der gøres? Vi har spurgt en række partier om deres visioner for forsvarspolitikken og Forsvaret

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
29. oktober 2022

Morten Bødskov, forsvarsminister, Socialdemokratiet

»Det danske forsvar tager et stort internationalt ansvar og gør det fantastisk, men det er også påvirket af, at vi i en årrække har været stort til stede i Irak og Afghanistan. Det har slidt på materiel og personel, og der er behov for investering, så fundamentet forbedres. Det er det, vi kommer til at tage fat på i første omgang. Det handler også om at give folk et bedre indblik i karrieremulighederne, så man i højere grad kan tiltrække og fastholde folk.«

»Danmark skal være en stærk allieret i NATO, vi skal være en aktiv spiller i EU og til stede i FN. Vi kommer derudover til at kigge på investeringer i Østersø-regionen og Arktis. Det er vores nærområder, og der vi kan se, at truslen er. Vi vil se et Rusland, som udfolder hybride angreb, og det skal vi forberede os på.«

Er I villige til at gå hurtigere op til de to procent af bnp end i 2033, som Danmark lige nu har forpligtet sig til? Danmark får jo kritik for, at det ikke går hurtigt nok i den seneste NATO-rapport.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her