Ugen hvor Støjberg blev væltet, Pape nærmede sig en rockerborg, og spionchefen afslørede sin … morgenrutine

Det er svært at bevare overblikket over valgkampen, men fortvivl ikke: Vi har samlet det vigtigste, det mest forvrøvlede og det mærkeligste fra ugen, der gik
Det er svært at bevare overblikket over valgkampen, men fortvivl ikke: Vi har samlet det vigtigste, det mest forvrøvlede og det mærkeligste fra ugen, der gik

Bo Amstrup

Moderne Tider
15. oktober 2022

Et vidunderligt legeme

Meget ubelejligt for Socialdemokratiet udkom tidligere spionchef Lars Findsen i denne uge med en erindringsbog kaldet Spionchefen. Erindringer fra celle 18 – en reference til den celle, hvor han sad varetægtsfængslet i godt 70 dage for at lække statshemmeligheder.

I den beskriver Findsen et betændt forhold til Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen. Og han beskylder tidligere forsvarsminister Trine Bramsen (S) – som han og familien i øvrigt har kaldt »dum som en dør« i aflyttede samtaler – for at hjemsende ham af politiske årsager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

holddakæft for en hård uge – at tænke sig at Findsen fandt på at udgive sit cellekrads lige midt i valgkampens hede – det er perfekt timing ! 70 dages enrum spæget med tørbørstning olivenolie og en presset citron – i de gamle dage mugnede Statens ubelejlige langtidsparkerede indsatte i glemsel måske streger på en væg en bordkantsrille eller slet ingenting – uden persons anseelse måtte de prekære på trods af ofringer for Riget uden nåde lide for at Vi Folket pøblen kan lære det – at så andre går næstenfri med elektronisk bipper er en historisk undtagelse ! – der må jo være en kant og spillerum for bitterhed uden skam – det handler om proportioner og perspektiv – men Staten er Staten og den danske har rigelig tradition for det eksemplariske og drakoniske til udfordrere af Magten – domme eller ej – retfærdigheden er elastisk og Staten har serveRetten
og er Ludvig(den sorte laban) jokeren ? – eller forsøger Inger Støjberg bare at kaste ynkekortet med det underskruede mediestunt a la Aksel Larsen på vælgerfolket ? – måske er det for tidligt i magtspillet – måske for nemt for vore dage ublodigt uden gipsbandage ? – anyways jeg sagde jo at det er en ustyrlig uopdragen møghund – den selvrådige rigsretfordømte kandidat er ude af kontrol med klappedyret måske skorter det på lederevner ? – nej nej da – og – det er jo ikke til at sige.. men hun smiler stadig fagert stylet en anelse stram i betrækket AV AV – og sorteLudvig hengiven altidgladtilgodbid – OM ca. en ugestids krykkerne bortkastes og alt igen som før – åh ske tak og lov ! M I R A K E L E T !
sørenPap på fotoopportunitet on location der viste sig som en Potemkinkulisse i det skræmmende nationalkonservative sofastykke – hvis han virkelig havde villet hvad han så åbenbart ikke ville – havde det ikke været umuligt at møde de farlige fra bagsideDanmark underverdenen parallelsamfundet direkte face2face – men selvfølgelig det er risikabelt – for der spilles efter helt andre regler ingen anstændighed ingen moral ingen sportsånd eller andre Konservative dyder – godt at der ikke var nogen hjemme lige dén dag lige dér ! – en undskyldning for skarpe ord i skyderen havde næppe været nok til at undgå en på paphovedet !
og farsdreng – er bare farsdreng ! – nogle gange falder æblet faneme langt fra stammen – altså fandens langt fra – også ØV !
og alt det andet – Statsministerfruen under pres fra alle sider – ingen føler sig hævet over at komme med tilbud der ikke kan afslås ! – de ultimative moderaterne enighedslisten kaster sig ind i tovene og hen over midten a gogo ! – der er 18 omgange inden klokken og krydset skal tegnes – det er som om alt krudt skal brændes af i en fart – gem lige noget til sidst og til bagefter – inden det hele er feset ud i bedste sendetid !
der er intet nyt under solen men andre tider – Machiavelli skrev i Il Principe 1532 at den der vil Magten ikke skal holde sig tilbage for l et godt karaktermord – eller det som er værre !