Kapitalistisk mærkedag
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg hader overforbrugsfesten ... men er pludselig fristet af Black Friday

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
19. november 2022

Jeg afskyer Black Friday, Black Week, Cyber Monday og alle andre gode undskyldninger, som nært sagt alle virksomheder kommer på for at få kunder til at overforbruge i perverse mængder i tilbuddets navn. Men sagen er den, at min telefon er ved at uddø – batteriet holder en halv dag, og bagskærmen er flækket til uigenkendelighed – og pludselig føler jeg mig fristet til at udnytte timingen og finde mig en ny telefon til en drøngod pris.

Men hvis jeg køber en ny på en af kapitalismens mærkedage – også selv om jeg køber en ny på et tidspunkt uanset hvad, og det næppe kan betegnes som overforbrug – viser jeg vel som forbruger, at jeg bakker op om de store tilbudsfester. Eller hvad? Bør jeg være et moralsk fyrtårn og vente, til den kan købes til fuld pris?

— Den samvittighedsfulde

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Black Friday ser jeg som forretningslivets "alles kamp mod alle".
Ikke mod forbrugerne- der er jo ikke nogen, der får flere penge til rådighed af et navn på en dato og at nogle priser reelt sættes ned, andre kun fiktivt.
Spørgsmålet er bare, HVILKE kasser der skal fyldes op af den pt til rådighed stående pengemasse.

I øvrigt er der masser af tilsvarende tilbud i tiden omkring den såkaldte mirakeldato :-)

SÅ: Tag det roligt!
Og med Alternativet: Køb mindre - kys mere! :-)

Køb refurbished - konceptet med en anelse bedre samvittighed .
Der er garanti og de holder i årevis