Brevkassen: Mine svigerforældre gør forskel på deres børnebørn

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
26. november 2022

Mine svigerforældre gør forskel på deres børnebørn. De elsker tydeligvis de små højere end de ældste. De siger det selvfølgelig ikke direkte, men de giver de små mere opmærksomhed, farer hen og krammer dem, roser alt, hvad de gør, og er meget efter de store med deres mobilforbrug, usunde madvaner og computertid.

Vi har sagt til dem, hvad vi observerer. De siger, det ikke har noget på sig – men de store børnebørn har nu givet udtryk for, at de ikke har lyst til at besøge deres bedsteforældre længere.

Hvad kan vi gøre? Børnene har ikke andre bedsteforældre.

— Far

Svar I:

Bedsteforældre skal ikke irettesætte deres børnebørn, det har ungerne i overflod deres forældre til at gøre. Så byd de gamle på kaffe, og del jeres overvejelser omkring jeres store børns mad- og skærmvaner. Måske oplever dine svigerforældre ligefrem en frihed ved at få slået fast, at ansvaret for den del helt og aldeles er jeres?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Per Christiansen

Se det som en gave at bedsteforældres ser børnebørne og ikke bare lader som om at de ikke findes.

Er det absolut utænkeligt at bedsteforældrene føler sig udelukket af de store børnebørn. og savner det nærvær som de tidligere havde med dem, - men som nu optages af den tid der optager de store børnebørns tid, pseudo elektronikkens svøbe, SMS, Facebook, Twitter, spil osv., osv..

Gør de så forskel eller er / føler de sig lukket ude af de store børnebørn afhængighed af denne glitrenede spændende pseudo verden som tilbydes i rigelige mængder, men som er uden nærvær og gengældt kærlighed til bedsteforældrene.