Brevkassen: Skal jeg være et godt forbillede og droppe at se VM med mine børn?

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
19. november 2022

Jeg er så splittet over det kommende VM i Qatar. Efter at have delt landsholdsoplevelserne gennem det seneste EM helt til semifinalen med mine begejstrede to børn (de er 9 og 11 år) og resten af vores villavej, glæder jeg mig urimeligt meget til noget lignende igen om lidt.

På den anden side kunne jeg gøre et stort indtryk på dem som ansvarlig rollemodel ved at forklare, at vi ikke ser en eneste kamp i protest mod FIFA, Qatar og hele den korrupte situation, som fodbolden skal spilles i.

Det sidste ville uden tvivl være det rigtige at gøre – hvis altså blot der var bredere opbakning til det. Men når hverken landsholdet, DBU, tv-stationerne eller samfundet i videre forstand indtager den position, bliver det unægteligt sværere at sige til ungerne, at lige præcis hjemme hos os skal vi altså ikke tage del i al glæden omkring landsholdet denne gang.

Hvad skal jeg gøre?

— Fodboldfar

Svar I:

Du står over for et oplagt parenting moment, som du kan gribe an på mindst to måder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er hele tiden et valg.

Ser du også med glæde diverse andre udskillelsesløb med noget, som jeg kalder statsautoriseret mobning?
F.eks. Xfactor (ok, det er vist blevet mere stuerent på det sidste...), Paradise Hotel, etc., etc.?

Førhen lød det i TV: Tak, fordi vi måtte komme ind i Deres stue.
I dag lyder det jævnligt: Tak, fordi du så med...
Jeg er ved at få fnidder!
Jeg går sgu da ud fra, producenterne af TV og radio producerer ting og sager for MIN skyld - fordi de har noget kvalitet og relevant at tilbyde mig...
Jeg vil IKKE suges ind som foder for opbygning af deres ego!

Kunne det være en ide at tænke tilsvarende ift fodbolden?

Vil du tillade dig selv og dine omgivelser at blive forbrugt som legitimation for tilfredsstillelse af behov for spænding og underholdning?
Eller er fodbold SÅ vigtigt at se, at forholdene i Quatar og omegn må vige?

Du må bestemme dig.
OG - med den alder, børnene har, må du være forberedt på at kunne argumentere med gode grunde på deres spørgsmål ift sammenhængen...

jens christian jacobsen

Problemet er fusionen af en korrupt international fodboldorganisation FIFA og et autoritært udemokratisk regime. Ikke fodboldkampene. Du skal se fodbold med dine børn. Selvfølgelig. Og nu fører England 3 - 0 over Iran!