Filosof Donatella Di Cesare: Vores demokrati handler i dag om at sikre, at vi ikke kommer i berøring med hinanden

Coronakrisen afslørede ifølge den italienske filosof Donatella Di Cesare adskillige ubehagelige sandheder om vores samfund, som vi længe havde fortrængt: Vi kan ikke få vejret i en verden, hvor vi hele tiden løber efter maskiner, vores politik handler i dag om at beskytte os mod andre mennesker, og vi har mistet evnen til at forestille os en bedre fremtid sammen

Illustration: Jesse Jacob

Moderne Tider
26. november 2022

Først tænkte filosoffen, at det ville være en befrielse. Der ville blive helt roligt i gaderne, helt stille derhjemme, og ingen sociale forstyrrelser eller professionelle forpligtelser, som ville tvinge hende til at afbryde det, hun var i gang med.

»Jeg må indrømme, at jeg i starten tænkte, at det her lige var en tid for mig,« fortæller den italienske filosof Donatella Di Cesare.

I det store billede var Italien under pandemien i 2020 et helvede, hvor den usynlige trussel hærgede, og de døde blev kørt væk i militærbiler. Bergamo var det europæiske smittecentrum, og Italien kontinentets rædselsscenario.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lis Kyllikki Turunen Pedersen

..... Kloge betragtninger. Husker nu, at jeg allerede i 1973 "tænkte" / anede at i morgen ikke nødvendigvis bliver bedre....