Stambord
Læsetid: 4 min.

Var det noget med lidt hampepesto? Den forkætrede cannabis er på vej ind på tallerkenerne

Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv
Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv

Emma Koldbæk

Moderne Tider
19. november 2022

Det er efterhånden en kendt sag, at hamp – cannabis sativa – er en såvel sund som bæredygtig afgrøde, der vokser hurtigt og udraderer det meste ukrudt, hvorfor den nemt kan dyrkes økologisk.

Den moderne hamp, der dyrkes i dag, og som man stadig skal have statslig tilladelse til at dyrke, rummer stort set intet af det psykoaktive stof THC (tetrahydrocannabinol). Til gengæld masser af protein og sunde fedtsyrer i optimal fordeling mellem omega 3 og 6.

De mange komplekse cannabinoler menes at have en række gavnlige effekter – for eksempel hævdes olier med højt cannabidiol-indhold, men altså uden det psykoaktive THC, at kunne afhjælpe søvnproblemer og lindre kroniske smerter med videre. Der forskes globalt på området, men indtil videre må man købe sin CBD-olie i helsekostbutikker.

I hampdyrkningens årtusinder lange historie er det oftest plantefibrene, der har været hovedattraktionen. Henrik den 8. af England gjorde det i 1533 lovpligtigt at dyrke hamp, så den store britiske flåde ikke løb tør for tovværk og sejldug.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Carsten Halvorsen

Hva koster det grammet?

Vi har købt flere gange hos https://cbdanmark.dk/ det er ikke så dyrt