Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Hun tvivlede aldrig på den kommunistiske sag

Inger Nielsen viste altid omsorg for andre. Da hendes mand som 72-årig kom i fængsel, tog hun troligt toget tre timer hver vej for at besøge ham med birkesfranskbrød og det nyeste eksemplar af Arbejderen
Moderne Tider
19. november 2022
Inger Nielsen viste altid omsorg for andre. Da hendes mand som 72-årig kom i fængsel, tog hun troligt toget tre timer hver vej for at besøge ham med birkesfranskbrød og det nyeste eksemplar af Arbejderen

Privatfoto

I 2011 blev Inger Nielsens mand, Anton Nielsen, dømt for overtrædelse af terrorlovens paragraf 114b, efter at han som formand for Horserød-Stutthof Foreningen stod bag indsamlingen af 17.960 kroner til den palæstinensiske modstandsbevægelse PFLP, der står på EU’s terrorliste.

Indsamlingen var lavet som støtte til PFLP’s humanitære arbejde i Gaza, og Anton Nielsen så det som en hjælp til et undertrykt folk.

Efter dommen gik Inger og Anton Nielsen og forsvarsadvokaten hen på en bar for at få en kold bajer. En journalist kom hen til deres bord og spurgte flere gange, hvornår det ældre ægtepar havde tænkt sig at indstille kampen.

Til sidst slog Inger hårdt i bordet og kiggede direkte på journalisten.

»Aldrig!« svarede hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her