Fodbold
Læsetid: 4 min.

Vi er nødt til at tale om Arsenal

Klubben fra Nordlondon fører Premier League og er denne sæsons store overraskelse i engelsk topfodbold. Traditionen tro taler Arsenals fans dog selv succesen ned og forventer at tabe lige om lidt

Der er tre grunde til, at Mikel Artetas Arsenal er i topform lige nu.

Javier Garcia

Moderne Tider
5. november 2022

Det går strålende for The Gunners. De topper Premier League. Men som det altid er med Arsenal, er der både gode og dårlige ting i rygsækken.

Han er for uprøvet. Han er for ung. Han bukker under for presset. Sådan sagde de fleste, da Mikel Artetas navn første gang dukkede op i diskussionerne om, hvem der skulle overtage Arsenals trænersæde efter Arsene Wenger, der nærmest ene mand havde professionaliseret engelsk elitefodbold som klubbens cheftræner fra 1996 til 2018.

I stedet for Arteta, som selv spillede i klubben fra 2011 til 2016, valgte man dengang en anden spanier, Unai Emery. Han holdt dog kun i én sæson, og så var det Artetas tur. Det eneste, han havde på træner-cv’et, var tjansen som Manchester Citys assistenttræner i årene 2016 til 2019. Alligevel kvitterede han med forrygende fodbold i de første ni måneder af sit embede, som blev kronet med sejrene i FA Cuppen og Community Shield 2020.

Så fulgte en lang tørkeperiode. Målene udeblev, og mod slutningen af sidste sæson gik det helt galt: Arsenal tabte kampen om Premier Leagues fjerdeplads, der giver adgang til Champions League, til ærkerivalerne fra Tottenham. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her