Vores version
Læsetid: 2 min.

Pst! Med det her kodesprog kan du tale om det VM, du havde tænkt dig at boykotte

Du har garanteret fortalt gud og hver mand, at du boykotter VM i Qatar. Så for at du og dine venstreorienterede kammerater ikke skal tabe alt for meget ansigt, når I om lidt alligevel tænder tv’et og lader jer omslutte af landsholdseuforien, har vi udformet et hemmeligt kodesprog. Med det kan I frit tale om VM i det offentlige rum – og samtidig bevare jeres image som nogle, der sidder sikkert på moralens høje hest
Du har garanteret fortalt gud og hver mand, at du boykotter VM i Qatar. Så for at du og dine venstreorienterede kammerater ikke skal tabe alt for meget ansigt, når I om lidt alligevel tænder tv’et og lader jer omslutte af landsholdseuforien, har vi udformet et hemmeligt kodesprog. Med det kan I frit tale om VM i det offentlige rum – og samtidig bevare jeres image som nogle, der sidder sikkert på moralens høje hest

Emma Koldbæk

Moderne Tider
19. november 2022

Velkommen til Vores version. Informations helt enestående udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed, presseskik og andre snærende bånd.

Der er VM i Qatar, og de næste fire uger kan du af gode grunde ikke sige ord som ’skandaledommer’, ’huttelihut’ og ’offside’. Vi har derfor samlet en liste med alternativer til de hyppigst anvendte fodboldord, som vi anbefaler, at du memorerer udenad.

Du kan for eksempel selvfølgelig ikke sige ’fodbold’. Det bliver i stedet til ’aktiekurser’. Så når du støder ind i din mest trotskistiske kollega, som du alligevel formoder er skabs-VM-seer, kan du prøve at sige: »Så du aktiekurserne i aftes?«

Enten vil du og din kollega rent faktisk få en god snak om aktiemarkedet, eller også forstår kollegaen, at I nu skal tale om VM i koder. Og til det får I brug for disse alternative ord:

Danmark: Rugbrød

Tunesien: Couscous

Frankrig: Frølår

Australien: Skovbrand

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Jeg lidt i tvivl om det er ok at spille på Oddset, eller om det svarer til at se kampene?

Poul Anders Thomsen

Fodbold minder på mange måder om andre professionelle sportsgrene, en gruppe millionærer der hopper rundt til skue tilsyneladende efter en bold, mens det egentlige formål er at undgå et rigtig arbejde og samtidig føle sig retfærdiggjort. Uanset hvor meget man betaler en pauseklovn, er han jo stadig en pauseklovn. Graden af penge afgør jo kun hvor professionel en klovn man har at gøre med, men når man kommer op i de beløb, som vi kaster efter WM-truppen i Qatar, der samtidig nægter at forholde sig til at de aktivt promovere moderne slaveri, så må man jo spørge sig om klovnen i forestillingen kun er på scenen, eller der skal en hvis grad af medarbejde til fra publikums side. Mon ikke det er derfor flere slukker?

Danmark kommer til at blive smidt ud efter den første kamp. Simon Kjær insisterer på at bære bøsse anførerbindet på trods af FIFA's påbud, og det vil Infantilo selvfølgelig ikke finde sig i, og så må hele holdet rejse hjem igen. Principper koster. Men synd for dem som har sat penge på, at de går videre til ottendedels finalen eller vinder turneringen. Danske spil må juble.