VM i Qatar
Læsetid: 4 min.

Alle talte om Infantinos bizarre pressemøde. Men et andet møde dagen efter fortæller os lige så meget om FIFA-bossens prioriteter

FIFA-boss Gianni Infantino tordner mod Vestens hykleriske hetz mod VM-værtsnationen Qatar, mænger sig med saudiarabiske kronprinser og bakser med møgsager, der ikke vil forsvinde

Ifølge Infantino er Vesten slet ikke i en position til at give Qatar moralske lektioner. Nærmest tværtimod. Det er os, Vesten, der burde skamme os.

Tom Weller

Moderne Tider
26. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Gianni Infantino i søndags overværede VM-åbningskampen mellem Ecuador og værtsnationen Qatar på Al-Bayt Stadion i Al Khor, Qatar, var der ikke langt hjem for den 52-årige FIFA-boss.

Selv om han betaler skat i Schweiz, hvor FIFA holder til, har han og familien siden foråret 2021 tilbragt det meste af deres tid i en lejet luksusvilla i Doha, som ligger 35 kilometer fra Al Khor. Villaen er angiveligt venligt stillet til rådighed af Qatar-styret.

Infantinos egen forklaring på, hvorfor han på lange stræk havde skiftet Zürich ud med Doha, var, at det var klogt at være tæt på VM-forberedelserne i ørkenstaten.

Hertil har kritikken lydt, at Infantino til sammenligning blot indfandt sig to dage før åbningen af VM 2018 i Rusland.

Sportsligt var der intet at komme efter, da Ecuador uden synderlig anstrengelse tværede tegneserieholdet Qatar ud med 2-0 i søndags. Det bemærkelsesværdige var derimod billederne af Infantino og Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, der grinede og hyggede sig i VIP-logen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"I mellemtiden plejer Infantino venskabelig omgang med en saudisk kronprins, der ønsker sig VM i 2030. Og som garanteret har en hel masse privatfly."

Og som garanteret har en masse penge til bestikkelse.

Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Svend-Erik Runberg og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

en nyttig sportsidiot til 21.700.000 DKK FIFA 2021 officielt + det løse .)

Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar

“Nomina sunt consequentia rerum”, eller “Nomen omen”: et navn kan nogle gange sige en del om tingen eller personen. Gianni Infantino lever op til sit infantile efternavn. Og det er altså ikke fordi han er rødhåret, eller kvinde, eller ….

Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar