Rundt i manegen
Læsetid: 4 min.

Ugen hvor Ane Halsboe fik det gule kort, kvinderne gik på juleferie, og alle diskuterede prisen på grisen (som vi afslører her)

Det er svært at bevare overblikket over dansk politik lige nu, men fortvivl ikke: Vi har samlet det vigtigste, det mest forvrøvlede og det mærkeligste fra ugen, der gik
Ane Halsboe-Jørgensen.

Ane Halsboe-Jørgensen.

Anders Rye Skjoldjensen

Moderne Tider
19. november 2022

Prisen på grisen

Søren Gade var én af de første Venstre-folk, der talte om en regering med både S og V. På valgnatten fastslog han, at det hele er et spørgsmål om »prisen på grisen«. Hvis indrømmelserne bare er tilpas store, er et regeringssamarbejde hen over midten mellem S og V ikke helt utænkeligt, var hans pointe.

Det var ellers ikke det, Jakob Ellemann gik til valg på. Under valgkampen lovede han, at Venstre ikke ville gå med i en socialdemokratisk ledet regering, for han stolede ganske enkelt ikke på landets statsminister.

Men siden er spekulationerne om en regering med Venstres deltagelse kun taget til i styrke. »Det handler om prisen på grisen,« lyder det på næsten daglig basis fra politikere og kommentatorer, som ukritisk gentager Søren Gades formulering uden at gå ind i substansen.

Og ja, vi har forstået: Det handler om prisen på grisen, men hvad koster det svin så? Det er der åbenbart ingen, der gider ulejlige sig med at finde ud af, så nu har vi undersøgt sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her