Brevkassen: Hvordan fejrer man nytår i en verden, der går ad helvede til?

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
31. december 2022

Jeg har altid været glad for nytår og ikke mindst for tanken om, at dagen og aftenen markerer en begyndelse på noget nyt – et nyt år, nye veje og nye vaner – men de seneste år har jeg i stigende grad haft svært ved at fejre det.

De fleste af årets 364 øvrige dage kan man ligesom holde verdens kriser på afstand, fordi man har travlt med et eller andet, men denne dag, nytårsaften, handler det om at stoppe op og tænke over året. Hvordan gik det egentlig? Jo, tak, der var da mange ting, der gik fint nok, men i det store billede gik det ad helvede til.

For nogle år siden gik jeg i seng ti minutter i tolv, så jeg undgik det deprimerende i at genopføre det gamle ritual med at hoppe ned fra en stol og råbe »Godt nytår!«, men det virkede heller ikke som en løsning. Har I nogle gode råd?

— Søren

Svar I:

Jeg forstår godt din nytårskrise, 2022 har ikke ligefrem været et år, der har øget optimismen på Jordens eller menneskelighedens vegne. Men så meget desto mere grund til at forlade det. Det bør være dit fokus til nytår, og jeg har et konkret bud på, hvordan du undgår flere skuffelser:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Bare rolig Søren. Det er kun i medierne, ikke mindst de sociale medier, verden går ad helvede til. I virkeligheden er alt i orden og som det altid har været. Det er derfor alt var meget bedre i de gode gamle dage. Da var vi nemlig ikke online og hørte ikke om andet end det der skete i en radius på 25 kilometer. Alt andet var ude af syne og ude af sind. Da jeg var ung var en tur til byen, en provinsflække 6 kilometer væk en stor begivenhed. Og pigerne på landet kysseivrige og det smukkeste i verden.

Men godt med snaps og nytårsmad. og dytte konen ud på natten. Så er du godt på vej.

Godt Nytår...

Torben Kjær Andersen, Jonathan Frosten og John Liebach anbefalede denne kommentar

Verden går vel sådan set sin gang, uanset om du hopper ned fra en stol kl. 00,00 eller er gået i seng ti minutter før.
Ikke?

Så jeg vil foreslå dig, at du gør med den overgang lige præcis, som du orker og har lyst til: Går i seng, gætter kryds og tværs, ser TV - eller foretager de rutiner, du ellers foretaer dig på årets alle andre 364 dage ved midnattid.

Godt nytår!

Søren Kristensen

Jeg spiller som regel online poker nytårsnat. Sådan noget kan være svært at løsrive sig fra, selv om rådhusuret ringer tolv i baggrunden og gardinerne glimter af fyrværkeri - men det er så også hele meningen med det. Det handler dog stadig om mådehold; sidste år tyvstartede jeg og gik glib af Dronningens nytårstale. Det kommer ikke til at ske i år, ikke mindst fordi jeg har op til flere bet på hvilke ord hun bruger og ikke bruger i sin tale.

(Dette indlæg er ikke sponsoreret af Danske Spil - desværre, for det plejer at koste mig ca. 500 kr. at holde nytårsaften på denne måde, men jeg synes pengene er givet godt ud og de går, som bekendt, til et godt formål og endelig er man jo selv herre over hvor meget man spiller for - eller om man spiller overhovedet. Men kan jo også bare se TV eller holde fest sammen med nogle andre, hvis man hellere vil det).

Lise Lotte Rahbek

I afdæmpet stil.
Ingen grund til at huje og hidse sig op over noget, som man som individ ikke kan gøre en rygende fis ved, men heller ingen grund til at juble eller græde. Endnu.

En tur i bio kan bruges.... I dag kan man fx i GRAND i København kl. 16:30 se

"Den Perfekte Chef", eller "Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song"

Begge film varer omkring to timer og vil være glimrende at se på en Nytårsaften.

Så er de fleste hjemme ved 18-19-tiden og kan tilberede noget velsmagende at spise og dertil nyde en "kølig ubetalelig gewurztraminer" (eller Pinot Gris).

Så er man givetvis for træt til stolehopperiet ved midnat ;o)

Godt Nyt År.

Rettelse: .... hjemme ved 19-20-tiden ....

ulrik mortensen

Går det virkelig ad helvede til? Start det nye år med at læse Steve Pinkers bog "Enlightenment now" - her anmeldt af Rune Lykkeberg -

https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2018/03/pointen-mesterlig-p...

Jesper Eskelund

Ved du hvad...

Du skulle prøve at åbne øl med en avis – det er noget som imponerer, kan du tro…!

Og det giver et dejligt svung og knald, når det lykkes… og efter forbavsende lidt træning lykkes det efterhånden hver gang. Det er vældig sjovt - og man kan slet ikke stoppe, når man først får begyndt. Det eneste problem er så, hvad man gør med alle de åbne øl – men det er der også råd for…

Nå, men man tager et stk. hverdags-Information og folder den så mange gange som overhovedet muligt; til det sidste fold skal man endda op og stå på sit fold. Men så er det også noget som virker: Kanten er nu blevet lige så hård som lighteren – og når man ved, hvordan man gør med en lighter, er det bare at gøre lige sådan med avisen. Og så siger det svup og knalder som en champagne-prop, når det går rigtig godt.

Når først man har lært det, gider man slet ikke bekymre sig om alt det dårlige i verden – det er meget sjovere at åbne øl…

Godt nytår

Torben Kjær Andersen og Claus Mortensen anbefalede denne kommentar