Brevkassen: Må jeg blande mig i min svigermors sundhed?

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
10. december 2022

Min svigermor på 65 år er flyttet alene i en ny bolig, da hun for nylig mistede sin mand. De seneste år har været hårde for familien på grund af hans sygdom, men nu ligner det, at tingene begynder at lysne. Derfor kunne jeg godt tænke mig at tale med hende om hendes sundhed. Hun er læge, ryger, har forhøjet blodtryk, er meget tynd og inaktiv.

Jeg holder meget af hende og ønsker, at hun skal leve et langt og godt liv, så hvordan taler jeg med hende om det? Og kan jeg overhovedet tillade mig at blande mig?

— Svigerbarnet

Svar I:

Et standardsvar i radioprogrammer, hvor kendte mennesker giver råd til ikkekendte mennesker, er, at man ikke skal blande sig i, hvad folk gør med deres kroppe. Det råd har altid irriteret mig lidt. For det første fordi ingen følger det. Som kvinde med et gennemsnitligt udseende er jeg ret vant til at modtage uopfordrede forslag til at ændre min vægt, frisure og kost.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Sikken et dejligt svar fra Jon Jørgensen.
Det er ikke livets længde, der er vigtig. Det er indholdet.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Den er nem. Svaret er nej. (For det første er hun læge og for det andet er hun ikke din mor og for det tredje gider hun grundlæggende ikke at andre blander sig i den måde hun forvalter sit liv på - hvis det endelig skal skæres ud i pap).

Kim Houmøller, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Else Marie Arevad og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar