Analyse
Læsetid: 4 min.

Der er brug for en større debat om, hvordan vi vil beskatte krisernes vindere

Lige nu diskuteres det i Europa, om man skal beskatte energiselskabers usædvanligt store indtjening. Det er næppe sidste gang, EU kommer til at stå over for et spørgsmål af denne karakter, og det kalder på mere grundlæggende overvejelser
WINGAS GmbH Speicher Rehden er det største gaslager i det vestlige Europa og ligger i Nordtyskland syd for Bremen. EU-landene er enige om ekstraordinært at beskatte energiselskabers ’overnormale’ profitter i forbindelse med energikrisen.

WINGAS GmbH Speicher Rehden er det største gaslager i det vestlige Europa og ligger i Nordtyskland syd for Bremen. EU-landene er enige om ekstraordinært at beskatte energiselskabers ’overnormale’ profitter i forbindelse med energikrisen.

Hauke-Christian Dittrich

Moderne Tider
3. december 2022

Som led i håndteringen af energikrisen blev EU-landene i efteråret enige om at tillade hinanden ekstraordinært at beskatte energiselskabers ’overnormale’ profitter – et kontroversielt tiltag, der har affødt en større diskussion om beskatning i krisetider. De øgede energipriser er en følge af invasionen og de politiske tiltag, der efterfølgende er indført for at mindske afhængigheden af russisk energi. Den måde, en gros-prisen på el fastsættes i EU, har gjort, at den stigende gaspris har trukket prisen med op på andre energiformer, for eksempel vedvarende energi, der ikke er direkte påvirket af krigen i Ukraine, og som derved har genereret en højere indtjening end normalt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her