Sport
Læsetid: 6 min.

En futuristisk by og en skibakke i ørkenen skal gøre Saudi-Arabien til vært for vinter-OL

Som led i forberedelserne til at beværte det asiatiske vinter-OL og modernisere Saudi-Arabien er kronprins bin Salman ved at bygge en fremtidsby i ørkenen. Projektet, der indgår i et kompleks af vidtløftige planer, skal brande landet som et muligt værtsland for både fodbold-VM og OL
Her ses en grafisk fremstilling af dele af det planlagte Trojena-resort i Saudi-Arabien, hvor de asiatiske vinterlege efter planen skal afholdes i 2029.

Her ses en grafisk fremstilling af dele af det planlagte Trojena-resort i Saudi-Arabien, hvor de asiatiske vinterlege efter planen skal afholdes i 2029.

Handout/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
3. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Saudi-Arabiens ørkener og bjerge vil snart være en legeplads for vintersport.«

Det kan måske lyde som en joke, der handler om at finde på et mere usandsynligt scenarie end at spille VM-fodbold i Qatar om vinteren, men det var faktisk udmeldingen fra Asiens Olympiske Råd, da det i oktober annoncerede, at Saudi-Arabien havde vundet budrunden om at være vært for den niende udgave af de asiatiske vinterlege, der skal finde sted i 2029.

Beslutningen var et resultat af Saudi-Arabiens aggressive fremstød på sports- og underholdningsmarkedet og endnu et tegn på, at vi nok skal vænne os til, at sportsbegivenheder finder sted i lande uden nævneværdig tradition for den sportsgren, der skal udøves. 

Med den nylige udnævnelse som værtsland har Saudi-Arabiens de facto-leder, kronprins Mohammed bin Salman, også fået travlt, for landet råder ikke lige på stående fod over den nødvendige sportslige infrastruktur til legene, hvor 32 lande forventes at deltage og dyste i discipliner som skihop, snowboarding og ishockey.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vanvittigt

Morten Jensen, Anker Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Munk, Kim Houmøller, Per Christensen, Ulla Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Gad vide , hvad det er for et mindreværd , der her skal kompenseres for ?

Tjaa, mon ikke Saudierne - der traditioinelt har levet af salg af olie - blot er begyndt, at se på nye indtægtskilder efter at efterspørgslen på fossilt brændstof er gående mod nul på langt sigt.

Man kan mene meget om Saudiernes styreform og indblanding i verdenspolitikken - det er ikke kønt - men der er vel egentlig bare tale om langtsigtet, rettidig omhu. De HAR indset at om en generation eller så er deres olie-ressourcer intet værd.