Fodbold
Læsetid: 8 min.

Er det muligt at redde FIFA? Her er et overblik over problemerne – og hvad det kræver at løse dem

Korruptionsanklager og skandaler har i årevis plaget FIFA, men det seneste årti har organisationen faktisk forsøgt at reformere sig selv. Sammen med to eksperter gennemgår vi FIFA’s problemer, reformer og fremtidsudsigter
Den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter taler med pressen tilbage i juni foran retsbygningen i den schweiziske by Bellinzona, hvor han stod tiltalt for korruption.

Den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter taler med pressen tilbage i juni foran retsbygningen i den schweiziske by Bellinzona, hvor han stod tiltalt for korruption.

Fabrice Coffrini

Moderne Tider
17. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Med finalen søndag når årets VM i Qatar sin afslutning, og dermed skrives det foreløbig sidste kapitel i en historie, der går mere end et årti tilbage og er fyldt med kulørte begivenheder, vanvittige skandaler og tragiske overtrædelser af menneskerettighederne.

Kritikken har naturligvis været rettet mod lederskabet i Qatar for blandt andet den elendige behandling af migrantarbejdere, men den har i lige så høj grad været vendt mod FIFA, fodboldforbundenes verdensorganisation, som anklages for at have ladet sig bestikke til at give Qatar verdensmesterskaberne.

Qatar-sagaen er imidlertid blot ét kapitel i FIFA’s ganske brogede historie: Organisationen har i flere årtier været dysfunktionel og er flere gange blevet beskyldt for at være et bundkorrupt foretagende.

Men hvor gik det galt? Og hvad har man gjort for at rette op på det?

Her er et overblik.

Hvad er det centrale problem?

Korruption. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvem siger det er nødvendigt at rede FIFA?

Jan Kauffmann, Rolf Andersen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

Hvorfor er det nu lige, at jeg ikke gider se fodbold ?

Niki Dan Berthelsen

Sælg lortet.... Start forfra...