En ny politisk virkelighed kalder på skarpe politiske analyser. Chatbotten kan levere dem!

En chatbot ved navn ChatGPT kan ved hjælp af kunstig intelligens svare på så godt som alle spørgsmål. Vi har stillet den nogle af de vigtigste spørgsmål vedrørende den nye SVM-regering
En chatbot ved navn ChatGPT kan ved hjælp af kunstig intelligens svare på så godt som alle spørgsmål. Vi har stillet den nogle af de vigtigste spørgsmål vedrørende den nye SVM-regering

Rasmus Fly Filbert

Moderne Tider
17. december 2022

Velkommen til Vores version. Informations helt enestående udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed, presseskik og andre snærende bånd.

Chatbotten ChatGPT er på rekordtid blevet ekstremt populær, og teknologien er blevet spået til at overtage væsentlige jobfunktioner, herunder journalisters arbejde. Men kan ChatGPT også tage jobbet fra de mange politiske kommentatorer? Vi har ladet det komme an på en prøve. Enkelte svar er forkortet en smule, men alle citaterne stammer fra Danmarks potentielt største nye politiske kommentator, ChatGPT. Tag godt imod den

Hvad er Venstres holdning til løftebrud?

»Venstre er et liberalt konservativt politisk parti i Danmark. Som sådan har de en tendens til at støtte individuel frihed og et mindre offentligt indgreb i samfundet. Derfor vil de sandsynligvis have en negativ holdning til løftebrud, da det kan ses som en form for manglende troværdighed og mangel på integritet. Det er imidlertid kun en gætning, da jeg er en AI-assistent og ikke har adgang til aktuelle politiske holdninger.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Allan Nørgaard Andersen

Det var ligegodt forbløffende: Chatbotten har åbenbart den opfattelse at man ikke forbedrer et velfærdsgode alene ved at sætte et plus bagefter, men at man også - eller faktisk hellere - skal implementere nogle faktiske forbedringer.
Dette næsten provokerende synspunkt vil næppe blive godt modtaget af regeringen - som dog næppe forstår tankegangen overhovedet.

Thomas Tanghus, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Christian Bruun, Jesper Johannsen og Morten Sørensen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Puha... Nu slipper vi for at tænke selv. Snart er alle verdens kulture enige om alt ting gennem en ChatBot... Bot Bot Der er ikke længere brug for en Mor, en Far eller en anden form for erfaring at bygge på. Yoko i Tokyo får samme indput som Joe i Texas eller Shuang i Shanghai.

Og det er kun et spørgsmål om tid, så kender botten svaret på kold fusion. Det minder mig om The Lawnmower Man. Bare botten ikke ender med at gå amok, så snart den finder en vej ud af nettet.

Jesper Johannsen

Og Liberal Alliance ville øjeblikkeligt trække strømstikket ud af botten og forbyde den for altid, når der svare på fordelene ved de dynamiske effekter ved velfærdsstaten.

- Dem har Nye Socialdemokratiet og Mægtige Mette ofte fremhævet før år nul.

Hmmm. Måske det alligevel er ret godt med en bot.

"Hvad er Socialdemokratiets holdning til grundlovsbrud?" har jeg spurgt denne vidunderlige maskine:

"Det er ikke muligt for mig at give en entydig beskrivelse af partiets holdning til grundlovsbrud, da holdningerne kan variere fra person til person inden for partiet og kan også ændre sig over tid. (Ja!) Det er dog muligt at sige, at grundlovsbrud generelt set er et emne, som mange politikere tager meget alvorligt, da Danmarks grundlov er et fundament for demokratiet og retsstaten i landet. Det er derfor forventeligt, at Socialdemokratiet, ligesom mange andre politiske partier, vil tage en seriøs og ansvarlig holdning til grundlovsbrud og arbejde for at undgå det i den politiske virkelighed."

Har fru Frederiksen mon selv skrevet det svar? Man kunne godt få den tanke, robottens maskinagtige retorik holdt i generelle ukonkrete vendinger minder meget om hendes måde at imødegå kritiske spørgsmål.

Især de første spørgsmål til Chatbotten er lidt uretfærdige, da den kun er trænet indtil 2021, det gøres der også opmærksom på websiden. Har iøvrigt set at chatbotten let bliver forvirret især med spørgsmål vedrørende Venstre og de Radikale Venstre bliver blandet sammen.

Jesper Johannsen

Nu kan der uden problemer fjernes et år fra diverse kandidat uddannelser. ChartBotten klare resten. Men hver opmærksom på den ikke er alt for klog. Den kan kun genere en avanceret paratvide. Og kilder er den helt ude af stand til at angive.

At kalde det kunstig intelligens er lidt af en "moderne" overdrivelse. Men det lyder da godt. Det er lidt som selvkørende biler på niveau 5. Det kommer aldrig til at ske. Men også det lyder smart og efter en udvikling vi ikke kan få nok af.

Fremtidens rige finder luksus i ro uden denne her nye fagre verden. Et liv langt væk fra det moderne i grønne omgivelser bliver fremtidens sande luksus. Langt væk fra pøbelen.

Jesper Johannsen

Er du ledig kan du bruge Chatbotten til at skrive hundredevis af ansøgninger fuldautomatisk koblet op mod jobnet.dk annoncerne. Så kan du vel lægge 4-500 ansøgninger ind på din jobblok dagligt alt i mens du nyder en kop kaffe :-)

Det skal nok vække opsigt.

Jesper Johannsen

Så har jeg testet Chatbotten. Kan sige den skriver nogen fremragende ansøgninger. Nu bliver alle private job aktører som f.eks. Ballisager arbejdsløse. For nu har vi Chatbotten. Den klare det hele på 5 sekunder. Og så kan vi alle sammen fremover skrive den perfekte ansøgning. Hvad det så end er. Nu skal jeg bare lige finde ud af, at få Chatbotten til at interaktive direkte med jobnet.dk. Men det findes der helt sikkert en løsning på. Ellers spørger jeg bare Chatbotten ;-)

Før søgte man bare og fik et job. Nu skal det hele være... Ja, jeg ved ikke hvad. Men resultatet er det samme. Og det kalder man så for udvikling og "moderne". Jeg kalder det kejserens nye klæder. Intet andet.