Test dig selv: Kender du de kontroversielle julekalendere?

Julekalenderen ’Alletiders Julemand’ fra 1997 bliver ikke vist på TV 2 i år, fordi den indeholder blackfacing. Det er imidlertid langtfra den eneste familiejulekalender, der gennem tiden har været lige på kanten. Nu får du muligheden for at teste din viden om julekalendere i gråzonen – og selve julekalenderhistorien
Julekalenderen ’Alletiders Julemand’ fra 1997 bliver ikke vist på TV 2 i år, fordi den indeholder blackfacing. Det er imidlertid langtfra den eneste familiejulekalender, der gennem tiden har været lige på kanten. Nu får du muligheden for at teste din viden om julekalendere i gråzonen – og selve julekalenderhistorien

Emma Koldbæk

Moderne Tider
3. december 2022
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Efter Flemming Jensen er blevet beskyldt for kulturel appropriation i sin juleforestilling med fem grønne inuitter spørger jeg mig selv om det hovedet er tilladt at klæde sig ud til karneval og halloween. Eller om børn godt må lege cowboy og indianer? Og hvad med sorte, brune eller hvide ansigtsmasker. Det køre da vist over stregen.

Der er så meget i den "nye" verden, som ikke er til at forstå. Efter at have købt kolonialvare og spist sort lakrids livet igennem må jeg pludselig ikke det mere. Gad vist, hvad det næste bliver.